Door: Hilde 21 december 2020 Recepten
Dit overheerlijke, maar simpele hoofdgerecht kon wel eens de show gaan stelen tijdens het kerstdiner! Want ook zonder vlees kun je echt enorm genieten van een steak, namelijk eentje gemaakt van bloemkool. Supersimpel om te maken, maar echt een erecatcher en heel erg lekker. Beloofd!
Ingrediƫnten
1 flinke bloemkool
olijfolie
zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd een stukje van de stam. Snijd de bloemkool dan in 4 gelijke plakken.
- Bestrijk de ‘steaks’ aan beide kanten met olijfolie. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en leg 2 plakken bloemkool hierin. Bestrooi met zout en peper en bak aan beide zijden goudbruin. Leg ze dan op de beklede bakplaat en herhaal met de andere 2 plakken.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze hierin verder tot ze mooi zacht zijn, een minuut of 12-15.
Serveer met een lekker peperroomsaus, zoals in dit recept en hasselback aardappeltjes. Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.