Door: Hilde 24 oktober 2020 Recepten
Loetje staat bekend om zijn overheerlijke biefstuk met die ontzettend bijzondere saus. Wij hebben geprobeerd om dit gerecht na te maken en zijn daar behoorlijk goed in geslaagd, al zeggen wij het zelf!
Leuk weetje: Wist je dat Loetje de jus met margarine maakt en niet met roomboter? Wij maken hem wel gewoon met roomboter, omdat we dat lekkerder vinden! En nu kunnen jullie het ook maken. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 2 x Biefstuk van 150 gram
- 100 gram Roomboter
- 30 ml water
- 1 el sambal oelek
Bereiding
Het vlees:
- Doe de boter in de pan en laat deze smelten totdat het gaat schuimen. Let op: laat de boter niet bruin worden.
- Bak de twee biefstukjes in de boter per kant in 1,5 minuut bruin. Haal ze hierna uit de pan en leg ze op een bordje, dek goed af met aluminiumfolie.
De speciale jus:
- Doe het kopje water (30ml) in de pan waarin je net de biefstuk hebt gebakken. Roer goed in de pan tot het stopt met bubbelen en je alle aanbaksels in de pan van de bodem hebt geroerd.
- Voeg daarna een eetlepel sambal toe en roer nogmaals goed door.
- Leg vervolgens de biefstukjes terug in de pan. Haal ze aan beide kanten even goed door de jus en klaar is je heerlijke biefstuk Bali à la Loetje.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.