5 x Recepten met pompoen

De herfst is een heerlijk seizoen. Een seizoen voor lange, uitgebreide boswandelingen. Knutselen met herfstbladeren, kastanjes en eikels. En ook zeker het seizoen om lekker de keuken in te duiken met alle mooie producten die het najaar te bieden heeft, zoals paddenstoelen en uiteraard ook pompoen! Wij hebben een paar heerlijke recepten met pompoen voor jullie verzameld, zoet én hartig, om deze groente eens flink in het (herfst)zonnetje te zetten. Geniet ervan!

Pompoensoep met gember en wortel

Een heerlijke twist op een klassiek recept voor pompoensoep. Gember en wortel geven deze soep een heerlijke kick!

Pumpkin Pie

In hartige gerechten kennen we pompoen allemaal wel, maar je kunt er ook overheerlijke zoete gerechten mee maken. Zoals deze Amerikaanse klassieker: Pumpkin Pie! Ze eten deze pompoentaart in de VS voornamelijk met Thanksgiving, maar wij kunnen hem natuurlijk bakken en eten wanner we willen :).

Salade met pompoen

Ben je na die pompoentaart wel toe aan iets lichters? Dan is deze salade met pompoen, granaatappelpitjes en feta een echte aanrader! Heerlijk fris en herfstig tegelijk.

Pompoencurry

Bakken, stomen, roosteren, roerbakken, pureren. De pompoen is echt een veelzijdige groente! En het is ook nog eens een hele fijne vleesvervanger. Zoals in deze heerlijke curry met pompoen en tuinerwten. Perfect voor Meatless Monday!

Scones met pompoen

Last, but certainly not least: Scones met pompoen! Maak ze als ontbijt, lunch, brunch of voor een High Tea. Ze zijn namelijk absoluut overheerlijk en supermakkelijk om te maken. Wat wil je nog meer?!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen