In Nederland wordt vaak de combinatie gemaakt van vissticks, spinazie (al dan niet à la crème) en aardappeltjes. Wij besloten dit in een modern, huisgemaakt jasje te gieten, met onderstaand recept als overheerlijk resultaat!
Ingrediënten
4 stevige witvisfilets of zalmfilets
1 ei
bloem
80 gram panko (of gewoon paneermeel)
gedroogde oregano
zout en peper
Salade
450 gram verse spinazie, gewassen
100 gram milde geitenkaas
handje cherrytomaten, in tweeën gesneden
handjevol pijnboompitten
Dressing
2 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels milde olijfolie
1 theelepel poedersuiker
Bereiding
- Zet 3 diepe borden klaar. Doe in het eerste bord een flinke laag bloem. Klop in het tweede bord het ei los. Meng in het derde bord de panko (of het paneermeel) met de oregano.
- Snijd de visfilets in gelijke stukken en bestrooi met zout en peper. Wentel de stukken vis eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste bedek je ze met een mooie laag paneermeel. Druk het even goed aan en zorg dat alle zijden bedekt zijn.
- Verhit 2 eetlepels boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Plaats hierin de gepaneerde stukken vis. Bak de vis gaar in 4-5 minuten per kant. Test de gaarheid door het dikste stuk vis voorzichtig open te snijden.
- Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan zonder olie of boter. Doe de spinazie in een schaal en verdeel hier de tomaatjes, geitenkaas en afgekoelde pitten over. Meng alle ingrediënten voor de dressing en schenk deze er overheen.
- Serveer de zelfgemaakte vissticks met wat schijfjes citroen, knapperige frietjes en de salade.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.