De leukste herfstdecoraties

De herfst is er, daar ontkomen we niet aan. Des te meer reden om dit prachtige seizoen goed tot haar recht te laten komen en met open armen te verwelkomen. Dit seizoen is niet alleen maar nat en vies. Het is een heel mooi seizoen met zoveel kleuren om te ontdekken. Ga maar eens een middagje het bos in en je komt van alles prachtigs tegen. Kun je zelf ook geen genoeg krijgen van de herfst? Neem dan gewoon een stukje herfst mee naar huis! En dan wel een beetje classy natuurlijk. Wat zijn nou ├ęcht mooie herfstdecoraties voor in huis? We noemen onze favorieten op.

Kaarsen met een beetje extra

Het wordt vroeger donker, dus die kaarsen kunnen de kast wel weer uit! Wist je dat je die ook bijzonder mooi herfstig kunt aankleden? Neem bijvoorbeeld een brede kaars in een hoog glas of hoge vaas. De ruimte tussen kaars en glas kun je mooi opvullen met uit het bos geraapte nootjes en takken. Of bind herfstbladeren om de buitenkant. Een stukje bruin touw past hier mooi bij. Tip: leg er ook wat kaneelstokjes bij voor een extra lekker geurtje.

Pompoenen

Pompoenen schreeuwen herfst! Daarom zijn ze van zichzelf eigenlijk al heel mooi als decoratie. Zet er bijvoorbeeld een paar van verschillende groottes en kleuren bij elkaar. Natuurlijk kun je voor de klassieker gaan; een pompoen met uitgesneden figuren of een kaars gemaakt van uitgeholde pompoen. Neem ook eens een kleine pompoen, snijd een stukje uit de bovenkant en maak er op deze manier een waxinelichtjeshouder van.

Herfsttakken

Simpel en super mooi! Ga een middagje het bos in en neem een mooie collectie herfsttakken mee. Takken met of zonder herfstbladeren staan allebei erg mooi. Of misschien kom je wel wat takken tegen met hele bijzondere bladeren. Even mooi combineren en in een vaas zetten en klaar is je zelfgemaakte herfstdecoratie!

Dennenappels

Ook met dennenappels kun je lekker creatief zijn! Stop ze tussen je herfsttakken, hang ze op aan een touwtje of leg ze op een schaal met in het midden een kaars in glas. Natuurlijk kun je hier ook geweldig vogelvoer mee maken als het eenmaal echt koud wordt. Smeer bijvoorbeeld pindakaas in de groeven van de dennenappel en hang deze op in de tuin.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen