8x De beste (vlooien)markten in België

Deze week zijn we op vakantie bij onze altijd gezellige buren uit België! Misschien niet het beste land om het Nederlandse klimaat eens lekker te ontsnappen, maar België heeft een hele rij andere pluspunten waar je spontaan vrolijk van wordt. Zoals hele leuke (vlooien-) markten!

Markten in België

Voor de gezelligheid van de Nederlandse markt is het hier bijvoorbeeld prima vertoeven! En laat dat nu net een van onze favoriete onderwerpen zijn. Net als in Nederland zijn de Belgen ook fan van verse en lokale producten in een persoonlijke setting. En natuurlijk een gezellige vlooienmarkt hier en daar. Ben je deze zomer in België te vinden? Misschien voor een weekendje (het is toch om de hoek) of voor ene heuse vakantie. Bekijk hier een greep uit de collectie Belgische (vlooien)markten, verspreid over het land. Tijd om lekker over de Belgische markt te struinen! Zit jouw bestemming er ook tussen?

Oostende – vismarkt

In Oostende kun je elke dag verse vis shoppen op de openlucht vismarkt. Zoek vers gevangen Noordzeevis en Oostendense grijze garnalen. Heerlijk!

Gent – vrijdagmarkt

Op vrijdagen ga je in Gent los op de vrijdagmarkt. Daar vind je ‘s ochtends van alles aan nieuwe koopwaar. Liever wat gezonders? Loop dan door naar de biologische groentenmarkt.

Brussel – rommelmarkt en Marché du Midi

Voor een eersteklas rommelmarkt reis je af naar Brussel. Elke dag kun je daar van alles aan leuke prulletjes en goede tweedehands spullen scoren. Ook vind je wekelijks de grootste markt van Brussel en België in het Zuidstation; Marché du Midi. Hier koop je verse groenten en fruit, exotische producten, kruiden en specerijen, olijven, planten, kleding en nog veel meer.

Antwerpen – Vreemdelingenmarkt

Iedere zaterdag vind je in Antwerpen de Vreemdelingenmarkt. Dé markt voor de liefhebbers van heerlijk eten, mediterraanse specialiteiten, pasta, Turkse broden, tapas, Thaise noodles en meer.

Luik – Marché de la Batte

Op zondagochtenden kun je in Luik terecht voor Marche de la Batte. Een markt langs het water vol vers eten, kleding, wijn, vis, bloemen en natuurlijk heerlijke Luikse wafels.

Brugge – Farmer’s Market

In Brugge haal je op de Farmer’s Market onder andere allerlei heerlijke zoetigheden, versbereid vlees, bloemen, fruit en groenten en kaas.

Tongeren – Antiek- en Brocantemarkt

Iedere zondag staat het centrum van Tongeren helemaal in het teken van de antiek- en brocantemarkt. De sfeer is er heel gezellig en de spullen zijn prachtig!

Waterloo – Vlooienmarkt

Ook in Waterloo is het op zondagen feest. Iedere zondagochtend is hier een authentieke rommelmarkt. Je komt er zowel echte lekkere rommel tegen, als unieke antieke vondsten.

Geniet

Laat je inspireren door de Marktnieuws van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen