Wat zetten jullie op tafel tijdens het paasontbijt? Grote kans dat er gekookte eieren, een paasstol, kaas en paaseitjes bij betrokken zijn. Misschien een lekkere zoete brunchpannenkoek? Iets met worteltjes? En dan natuurlijk een beetje mooi aankleden voor die hitfoto op je Instagram. Maar wat nou als je die foto nog wat meer upgrade met snacks in thema. Helemaal hip en lekker makkelijk. Daar kun je misschien nog wel wat inspiratie voor gebruiken. Tover je standaardingrediënten zo om tot dieren in thema. Gekookte eieren worden kuikentjes, stukjes kaas worden konijntjes en pannenkoeken worden de achterkant van diezelfde konijntjes. En worteltjes? Die blijven gewoon worteltjes, maar dan net iets cooler. En het zijn ook nog eens dieren die je als vegetariër lekker zonder schuldgevoel kunt oppeuzelen. Doe hieronder je inspiratie op, maar wees natuurlijk vooral niet bang er je eigen draai aan te geven. En waar moet je dan heen voor die ingrediënten? Wat dacht je van jouw favoriete markt?
Kuikentjes
Voor een Paasachtige spin aan je – anders beetje saai uitziende – eieren heb je niet meer nodig dan wat wortel en chocoladehagelslag. Snijd je hardgekookte ei doormidden. Het eigeel stelt natuurlijk het kuikentje voor. Snijd een stukje wortel in een driehoekige vorm voor de snavel. Chocoladehagelslag als ogen en je hebt je super schattige geüpgrade eitjes.
Kaasbunny’s
Voor deze nog schattigere kaasbunny’s heb je een rond stukje kaas nodig. Gebruik opnieuw een driehoekig stukje wortel, deze keer voor de neus. Ook de oren kun je uit stukjes wortel snijden. Gebruik bijvoorbeeld selderij voor de snorharen. Nog wat chocola voor de ogen en je bunny’s springen tot leven.
Konijnenkontjes
Deze keer maak je een heel konijnenlichaampje, maar dan de achterkant. Gebruik een pannenkoek voor de romp, een kleinere pannenkoek voor het hoofdje en nog kleinere stukjes pannenkoek voor de pootjes en oren. Leg het mooi op een bordje neer en gebruik plakjes banaan en daaronder stukjes chocola om de pootjes te maken. Nu alleen nog een staartje toevoegen met wat kokosnootsnippers.
Worteltjes met upgrade
Je kunt je wortels gewoon op tafel leggen, maar je kunt ze ook ‘in de grond’ steken. Je hebt nodig: gewone geschraapte worteltjes, een bakje hummus en een stukje peterselie. Maak een gaatje in de bovenkant van de worteltjes en steek daar een takje peterselie in. Steek de worteltjes vervolgens in de hummus, en je hebt heerlijk vers-van-het-land uitziende wortels, maar dan zonder de aarde-smaak.
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.