Door: Hilde 17 december 2020 Recepten
Wij kennen in Nederland natuurlijk heerlijke recepten voor stoofvlees, maar ook in Griekenland kunnen ze er wat van! Deze stifado is een voorbeeld daarvan. Heerlijk mals, gemarineerd rundvlees met uitjes en verse kruiden. Een absolute aanrader voor wie van comfortfood houdt!
Ingrediƫnten
Voor de marinade:
- 3 takjes verse rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 groot kaneelstokjes, in grote stukken gebroken
- 3 kruidnagels
- 125 ml rode wijn
- 2 el rode wijnazijn
- 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet (niet uitpersen!)
Verder heb je nodig
- 1 kilo runderlappen, in blokjes van 3 cm gesneden
- 500 gram kleine sjalotjes, gepeld
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 runderbouillonblokje
- 100 ml water
- olijfolie
Bereiding
- Meng alle ingrediƫnten voor de marinade in een ruime kom. Doe het gesneden rundvlees erbij en dek goed af. Laat minimaal een paar uur, maar bij voorkeur een nacht marineren in de koelkast.
- Doe olijfolie in een braadpan op laag tot middelhoog vuur. Doe hier de gepelde sjalotjes in en fruit ze langzaam tot ze goudbruin worden. Haal ze uit de pan en leg even op een bord.
- Haal het vlees uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade! Voeg nog wat olijfolie toe aan de braadpan en bak het vlees in porties aan alle kanten goudbruin. Haal tussendoor het gebruinde vlees uit de pan en zet even opzij.
- Zeef de marinade en schenk dit in de braadpan. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook en voeg het vlees weer toe aan de pan.
- Laat de stifado nu ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan tot het vlees mals is. Voeg de uitjes toe aan de pan en laat het geheel nog een uur stoven met deksel.
- Proef na een uur en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stifado met aardappelpuree, orzo of met vers (af)gebakken brood en feta.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.