Lasagne met bolognesesaus en belhamel

Zelf lasagne maken, daar maak je indruk mee. En je hebt er zelf ook profijt van, want het is zoveel lekkerder dan saus uit pakjes. De bolognesesaus heeft een diepe en rijke smaak. En ook de bechamelsaus kan je zelf maken. Zie het recept: bechamelsaus.

Tip: Begin er wel op tijd mee. De bolognesesaus heeft namelijk wat tijd nodig om in te koken en daarna moet de lasagne ook nog even in de oven. Deze saus kan zowel in een slowcooker als in een grote hapjespan gemaakt worden. Het voordeel van de slowcooker is dat je er niet meer naar om hoeft te kijken als alles er eenmaal in zit.

Bereidingstijd: 3,5 uur

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram half om half gehakt
1 ui
1 winterpeen
2 strengen bleekselderij
4 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
150 gram spekjes
150 ml rode wijn
klont roomboter
1 blikje tomatenpuree
400 ml runderbouillon
250 gram verse lasagne bladeren
175 gram geraspte Parmezaanskaas

Verder heb je nodig: een ruime ovenschaal

Bereiding

  1. We beginnen met de bolognesesaus: Snipper de ui, winterpeen en bleekselderij fijn.
  2. Als je de slowcooker gebruikt, haal dan de binnenpan uit de cooker en zet deze op het vuur. Als je de hapjes pan gebruikt, zet deze dan op het vuur. Bak de spekjes aan met een klein beetje boter. Voeg dan de ui, wortel en bleekselderij toe. Als deze zijn aangefruit mag ook het gehakt erbij, samen met de geriste rozemarijn en tijm en wat peper en zout.
  3. Als het gehakt aangebakken is, blus je het af met de rode wijn. Als deze een klein beetje is ingedikt kan de tomatenpuree en bouillon erbij. Roer goed door. Nu kan de pan terug in de slowcooker en laat je hem minimaal 2 uur op de hoge stand sudderen. Kook je in de hapjespan, laat het dan op een laag vuur nog 2 uur door sudderen en roer de saus zo nu en dan door. Na 2 uur kan je de saus proeven en voeg je naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  4. Maak de bechamelsaus volgens het recept op onze site.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. We gaan nu de lasagne in laagje opbouwen. Beginnend met een laagje bolognese, lasagne bladeren, bechamelsaus en kaas. Blijf dit herhalen tot de ingrediënten op zijn en eindig met de bechamelsaus en kaas. Plaats de lasagne in het midden van de oven voor 40 minuten. Haal hem daarna uit de oven en laat hem daarna nog even afgedekt rusten. Serveer met een frisse salade.

 Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen