Bechamelsaus

Echte bechamelsaus is zoveel lekkerder dan uit een pakje en helemaal niet zo moeilijk om te maken. Het is een lekkere saus om de groente mee te garneren, laat dan wat geraspte kaas in de saus smelten. Bechamelsaus wordt ook voor de lasagne gebruikt. Zie het recept voor echte Bolognesesaus om de zelfgemaakte lasagne helemaal af te maken.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten voor 4 personen

50 g roomboter
60 g bloem
500 ml volle melk
peper en zout

Bereiding

  1. Gebruik een steelpan met een dikke bodem en smelt hierin de boter. Zorg dat de boter niet verkleurt!
  2. Meng de bloem erdoor en laat dit een paar minuten op een laag vuurtje garen, terwijl je blijft roeren met een houten lepel..
  3. Voeg al roerend steeds een beetje melk toe. Voeg pas weer melk toe als de vorige scheut helemaal is opgenomen.
  4. Als alle melk is opgenomen laat je het nog een paar minuten pruttelen en breng je het op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen