Appelflappen

Niet alleen voor oud en nieuw is dit een verrukkelijk en makkelijk recept. Ook wanneer er onverwacht visite voor de deur staat of je zelf ineens heel erg veel zin hebt in iets hartverwarmend lekkers. Appelflappen zijn lekker op elk moment van de dag, ja zelfs als ontbijt, en tijdens elk seizoen! En met dit recept bij de hand weet jij ook hoe je ieders hart kunt veroveren. Beloofd!

Aantal personen: 6
Soort gerecht: nagerecht/gebak
Bereidingstijd: 10 minuten ontdooien + 10 minuten bereiden + ca. 15 minuten bakken

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 appels
1 el rozijnen
rasp van een halve citroen
3 el suiker
1 tl kaneel
1 eidooier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng de suiker met de kaneel en doe 1 el hiervan bij de appelblokjes, samen met de citroenrasp en rozijnen. Meng even goed door.
  3. Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar en leg op elk plakje 1,5 eetlepel van het appelmengsel. Maak de randen van de plakjes bladerdeeg nat met een beetje water en vouw twee punten naar elkaar toe zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed dicht, eventueel met een vork voor een leuk effect. Leg ze op de beklede bakplaat.
  4. Besmeer de appelflappen met de eidooier met behulp van een kwastje en bestrooi ze hierna met de resterende kaneelsuiker. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de appelflappen in ca. 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen