Appelbeignets

Naast oliebollen zijn appelbeignets ook een echte traktatie tijdens oud en nieuw. Je kunt ze natuurlijk bij een oliebollenkraam halen of op jouw favoriete markt. Maar met dit recept kun je ze nu ook zelf maken! Heb je dus de tijd en ook nog zin om de keuken in te duiken? Dan raden wij het wel aan, want zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder, maar je krijgt ook nog eens de mooiste complimenten. Beloofd!

Soort gerecht: zoete snack/gebak
Aantal: 20 stuks
Bereidingstijd: 5 minuten bereiden + 30 minuten bakken

Ingrediƫnten

125 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
2 eieren
150 ml bier
5 appels
25 gram kristalsuiker
1/2 el kaneel

Verder heb je nodig
pan om in te frituren
zonnebloemolie

Bereiding

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout in een ruime kom en klop in een ander kommetje de eieren even los. Schenk de eieren nu bij het meel en begin dit met een garde te roeren, terwijl je het bier er langzaam bij schenkt. Blijf goed roeren tot je een klontjesvrij beslag hebt.
  2. Schil de appels, haal met een appelboor het klokhuis eruit en snijd ze in plakken (20 stuks totaal). Meng de kristalsuiker met de kaneel in een diep bord en zet dit even opzij.
  3. Verwarm de olie tot 180 graden en haal de plakken appel door het beslag. Laat ze even uitlekken en laat ze dan voorzichtig in de hete olie zakken. Frituur de appelbeignets (met 3 tegelijk) in 3 tot 5 minuten goudbruin en keer ze halverwege de baktijd.
  4. Haal de appelbeignets uit de olie, laat ze uitlekken op keukenpapier en haal ze dan door de kaneelsuiker.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen