Panna cotta met Framboos rood fruit saus en munt

Panna cotta is een klassiek Italiaans toetje en deze variant is heerlijk fris om te serveren na (bijvoorbeeld) het kerstdiner. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is heel gemakkelijk om te maken. Nog een groot voordeel: je kunt het ruim van tevoren maken en het dan in de koelkast zetten tot je het nodig hebt.

Soort gerecht: nagerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten + 4 uur wachttijd

Ingrediënten

½ vanillestokje
250 ml slagroom
200 ml volle melk
75 g suiker
4 blaadjes gelatine
125 g verse frambozen
20 g poedersuiker
2 takjes verse munt +extra om te garneren
2 tl balsamico

Verder heb je nodig
4 glaasjes
staafmixer

Bereiding

  1. Schraap de merg uit het vanillestokje en doe de merg samen met het stokje, de slagroom en melk in een steelpan op medium vuur. Laat het mengsel niet koken.
  2. Als het tegen de kook aan zit kan het vanillestokje eruit en roer je de suiker erdoor. Laat zachtjes op staan tot de suiker gesmolten is. Week ondertussen de gelatine in een bakje koud water.
  3. Haal de pan van het vuur en roer een voor een de blaadjes gelatine erdoor. Verdeel het panna cotta mengsel over de glaasjes en laat in de koelkast 4 uur opstijven.
  4. Mix met de staafmixer de frambozen (hou er 4 apart om mee te garneren), poedersuiker, muntblaadjes en balsamico tot een mooi sausje.
  5. Haal de glaasjes op tijd uit de koelkast, zodat de ergste kou eraf is. Maak af met de saus en garneer met een framboos en een blaadje munt.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen