Wil jij echt indruk maken op je eetgezelschap? Dan is dit voorgerecht een absolute aanrader! Een ceviche van coquilles, of Sint Jacobsschelpen, is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel simpel en indrukwekkend om te zien. Win-win-win dus! Een perfect voorgerecht als starter voor een geweldig diner.
Soort gerecht: voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten bereiden + 30 minuten wachttijd
Ingrediƫnten
300 gram coquilles
2 limoenen
1 citroen
2 takjes munt
1 rode peper
stukje verse gember (ca 3 cm)
0,5 tl suiker
halve rode ui, in dunne ringetjes
olijfolie
Bereiding
- Pers de limoenen en citroen uit en doe het sap in een kom. Snijd de grote blaadjes van de munt fijn en voeg toe aan het sap. Houd de kleinste muntblaadjes achter om te garneren.
- Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in hele kleine blokjes. Schil en rasp de gember.
- Voeg nu een eetlepel van de gemberrasp, 2 theelepels van de blokjes rode peper en de suiker toe aan de kom met sap en meng alles goed.
- Snijd de coquilles in dunne plakjes en leg deze in de marinade. Schep alles goed om, dek de kom af met huishoudfolie en zet deze een half uur in de koelkast.
- Haal de kom na een half uur weer uit de koelkast, zeef de coquilles, maar vang de marinade op in een kom!
- Verdeel de plakjes coquille over 4 borden, leg er een paar ringetjes rode ui op en besprenkel met wat van de marinade en olijfolie. Garneer met de kleine muntblaadjes en serveer.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.