Tomatensoep

Niks mis met een klassieke soep, zoals deze tomatensoep. En naast klassiek ook nog eens vegetarisch, vegan en hartstikke gezond. Wat wil je nog meer? Hier kun je met een goed gevoel elk diner mee beginnen. Het ideale voorgerecht!

Soort gerecht: voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

1 ui
2 tenen knoflook
1 kilo rijpe tomaten, in grove stukken gesneden
halve eetlepel zoet paprikapoeder
1 el gedroogde basilicum
1 liter groentebouillon (van blokje)
olijfolie
takje verse basilicum

Verder heb je nodig
staafmixer

Bereiding

  1. Snipper de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig uitzien.
  2. Doe de stukken tomaat erbij en bak deze een minuut of 5 mee. Voeg paprikapoeder en gedroogde basilicum toe en de bouillon, breng het aan de kook en laat de tomatensoep 10 minuten zachtjes koken.
  3. Neem een staafmixer en pureer hiermee de tomatensoep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de tomatensoep over 4 mooie kommen en garneer met wat mooie blaadjes verse basilicum. Heerlijk met een paar knapperige stukken stokbrood, wat zelfgemaakte croutons of een ouderwetse soepstengel.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen