Dit recept is echt zo ontzettend lekker en ook nog eens heel gemakkelijk. Wat wil je nog meer? De combinatie van knapperige tortilla chips a.k.a. nacho’s, gesmolten kaas, zoete tomaat, pittige jalapeno’s en romige sour cream. Begin je al te watertanden? Goed zo! Dan ga je dit recept vast en zeker eens maken. Zeker doen hoor!
Soort gerecht: snack
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 10 minuten oventijd
Ingrediënten
1 zak tortilla chips (nacho’s)
2 tomaten, zonder zaadlijsten en in kleine blokjes
blik zwarte bonen, uitgelekt
pot met ingemaakte schijfjes jalapeno
150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar)
2 takjes verse koriander, fijngehakt
potje zure room
eventueel guacemole of salsa
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in met olie.
- Leg eerst een laagje tortilla chips in de schaal, maar zorg dat ze elkaar niet teveel overlappen. Schep een kwart van de tomatenblokjes, een kwart van de zwarte bonen en wat schijfjes jalapeno naar smaak over de chips.
- Dek af met een nieuwe laag van de tortilla chips en ga zo door tot de schaal gevuld is en je geen ingrediënten meer over hebt. Strooi de geraspte kaas over de nacho’s schotel heen en zet deze 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de kaas goed gesmolten is.
- Garneer de nachos met de fijngehakte koriander en serveer met zure room en eventueel guacemole of salsa.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.