Camembert uit de oven 

Warme camembert om je brood in te dippen. Hier kan je je liefje echt gelukkig mee maken. Dit is de showstopper van de borrelplank en zal zorgen voor mooie herinneringen.

Soort gerecht: voor op de borrelplank
Aantal personen: 2-4
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

2 tot 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
1 camembert
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
Scheutje olijfolie
1 ciabatta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het dakje van de kaas af. Dit gaat echt alleen over de korst, zodat het binnenste deel van de kaas bloot komt te liggen.
  3. Prik met een scherp mes gaatjes in de kaas en duw hier stukjes rozemarijn en knoflook in. Bedek de kaas dan nog met een scheutje olijfolie.
  4. Meestal zit de camembert in een houten bakje. Zo ja, doe de kaas terug in het bakje en zet dit op een stukje bakpapier in de oven. Heb je toevallig eentje zonder houten bakje? Geen probleem, dan kan de kaas gewoon in een ovenschaaltje.
  5. Bak de camembert 15 minuten in de voorverwarmde oven. Leg na 7 minuten ook de ciabatta in de oven, zodat deze lekker knapperig wordt.
  6. Haal de kaas en ciabatta uit de oven en snijd het brood in plakjes. Deze kan je nu in de gesmolten kaas dippen.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen