Start van het wildseizoen | Wild op jouw markt

Op 15 oktober is het weer zover. Het wildseizoen gaat officieel van start! Vanaf deze dag zijn alle soorten wild weer beschikbaar op jouw favoriete markt. Elke zaterdag vind je hier een uitgebreid assortiment aan wild. 

Biologisch, mager vlees

Wild is eigenlijk het meest biologische vlees dat je kunt krijgen. Deze dieren leefden namelijk – zoals de naam al zegt – in het wild. Ze hebben dus zelf alleen natuurlijk voedsel gegeten, en groeiden niet in stallen op. Daarnaast is het vlees vaak lekker mager en ook nog eens makkelijk te bereiden. 

Ben je zelf echter niet zo’n ster in die bereiding? Laat je dan gerust adviseren op de markt. Zij weten hier namelijk wel het een en ander van. Ook koop je op jouw favoriete markt vers bereide wildschotels zoals hazenpeper of wildgoulash. Deze hoef je thuis alleen nog maar op te warmen.

Wildtrio

De meest geliefde wildsoorten zijn haas, hert en wild zwijn. Alle drie hebben ze een unieke smaak en bereiding. 

Haas

Hazenbout heeft een heerlijke, krachtige wildsmaak. Dit omdat de hazen in Nederland zich voeden met wilde kruiden, suikerbiet, tarwe en gewassen. Je kunt een hazenbout heerlijk stoven in bijvoorbeeld rode wijn of bier in combinatie met verse tijm, salie en laurierblaadjes. Stoof het vlees voor minimaal 2,5 uur om het heerlijk zacht te maken. Wil je hem iets sneller bereiden? Neem dan de rug van de haas. Deze kun je in een kwartier tot 20 minuten braden.

Hert

Hertenbiefstuk doet het altijd geweldig in een feestmenu zoals het kerstdiner. Het is mager, zacht vlees dat snel te bereiden is. In zo’n 2 tot 3 minuten per kant heb je hertenbiefstuk al bereid. Het smaakt heerlijk in combinatie met rode wijn- of portsaus, cranberrycompote of natuurlijk wildsaus. Het lekkerste hertenvlees is van een jong edelhert zoals spiesbok of gaffelbok.

Wild zwijn

Wilde zwijnen, ofwel everzwijnen, zijn familie van onze welbekende varkens. Het vlees is echter anders van smaak. Het vlees van wilde zwijnen is wat steviger én magerder dan het varkensvlees dat we gewend zijn. Dankzij hun veelzijdige dieet – van onder andere gras, bladeren, eikels, kruiden, paddenstoelen, vruchten, maar ook slangen en wormen – hebben ze een hele aparte wildsmaak. Bereid bouten en koteletten van wild zwijn zoals je varkensvlees zou bereiden. Dit stukje vlees smaakt heerlijk met bijvoorbeeld roomsaus, wildsaus, kastanjepuree of een zoetzure saus.

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen