WIN een #backtowork mand (4x) mét Paul’s ijs stempelkaart

De vakantie zit er weer bijna op! Dus dat wordt weer vroeg opstaan en hard werken.. De marktondernemers van Almere & Paul’s ijs slepen je hier graag doorheen met een goed gevulde mand (4x) vol met lekkere en leuke producten van de markt.

Deze winactie is een samenwerking van ijssalon Paul’s ijs en de marktondernemers van de markten Almere.

Doe mee!

  1. Like / volg de pagina Uw Marktspecialist Almere.
  2. Reageer op dit bericht met “MARKT”, zodat we de winnaar een berichtje kunnen sturen.
  3. Wie weet win jij één van de 4 manden vol lekkere & leuke producten van de markt + Paul’s ijs stempelkaart.

De actie loopt t/m woensdag 5 september 20:00 op Facebook. De uitreiking vindt zaterdag 8 september plaats.

 

 

Onze deelnemende marktkramen

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemende marktkramen van de markten Almere in samenwerking met Paul’s ijs.

Onze markten


 

5 Duitse snacks

Zoals eigenlijk bijna ieder land houden ze in Duitsland ook bijzonder van lekker eten. En terecht! Maar natuurlijk heeft ieder land weer andere traditionele snacks. In Duitsland kom je niet zo snel bitterballen, kruidnoten of stroopwafels tegen. In plaats daarvan kun je je tegoed doen aan Berliner bollen of bretzels. Geloof ons, daar ben je ook wel even zoet mee (soms letterlijk). Weet je toch niet helemaal zeker wat je precies in je hand geduwd krijgt als je vraagt om lebkuchen? We lichten vijf van onze favorieten even uit.

Berliner Bol
Drie keer raden waar deze officieel vandaan komen… Het is een te vergelijken met een oliebol, maar dan zacht en is gevuld met jam of banketbakkersroom.  Om het helemaal af te maken, wordt er nog wat poedersuiker en soms kaneel over gestrooid.

Bretzel
In Nederland kennen we ze als pretzels. Dit zijn echt net even ander soort baksels. De Duitse bretzel is geen hard zoutige snack, maar meer een soort bagel. Het deeg wordt in krakelingvorm gebracht en gebakken in de oven. Het deeg zelf is lichtzoet van smaak, wat wordt gecompenseerd met grote zoutkorrels erop. 

Currywurst
De curryworst is een echte topper op bierfeesten! Het is een soort fastfoodgerecht. De worst wordt gegrild, in stukjes gesneden en geserveerd met currysaus en kerriepoeder. Hij wordt niet per se met een broodje gegeten (daarvoor moet je de bratwurst hebben) maar vaker met frietjes.

Haribo
Deze kennen we allemaal wel. Een typisch Duitse snack is toch wel het Haribo snoep. In 1922 werden de o zo bekende gummibeertjes op de markt gebracht en die hebben Haribo zo gigantisch groot gemaakt. Tot op vandaag zijn de beertjes nog steeds een van hun best verkochte producten en zijn er natuurlijk talloze nieuwe soorten snoep bij gekomen.

Lebkuchen
Alvast je trip naar een Duitse Kerstmarkt aan het plannen? Of een Duitse kermis? Grote kans dat je daar een kraampje met lebkuchen tegen het lijf loopt. In Nederland noemen we dat peperkoek en je kunt de smaak het beste vergelijken met die van ontbijtkoek. Je vindt ze vooral in hartjesvorm met versieringen of teksten erop. 

Duits dessert: Apfelstrudel

Heb je je lekker volgegeten aan curryworst, flammkuchen en schweine brötchen? Dan wil een mens natuurlijk niks liever dan even wat lekker zoets naar binnen werken. Ook daarvoor blijven we in de Duitse sferen met niks minder dan de welbekende klassieker apfelstrudel. Met of zonder een bolletje ijs of warme vanillesaus. Voor ieder wat wils! Maar hoe kom je eraan als je niet toevallig op een terrasje in Duitsland zit? Zelf maken is verrassend einfach! De meeste ingrediënten vind je gewoon op jouw favoriete markt.

Je hebt nodig:
5 appels
1 theelepel kaneel
90 gram rozijnen
120 gram suiker
een zakje vanillesuiker
een grote rol bladerdeeg
een eetlepel bloem
citroensap
1 losgeklopt ei
3 eetlepels melk

Zo maak je het
* Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil alle appels, snijd ze in blokjes en besprenkel met wat citroensap.
* Meng de suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem door elkaar en voeg dit mengsel toe aan de blokjes appel. Even goed roeren voordat je de rozijnen toevoegt en klaar is je vulling.
* Rol het bladerdeeg uit en verspreid de vulling over de lengte. Dan is het een kwestie van vouwen. Vouw de bovenste flap naar voren, over de vulling heen. Besmeer dit met een mengsel van losgeklopt ei en 3 eetlepels melk. Vouw vervolgens de andere flap bladerdeeg over je strudel en druk voorzichtig maar goed dicht. Ook de zijkanten moet je goed dichtdrukken.
* Draai de strudel om zodat de platte kant bovenaan ligt en smeer dan nog wat van het eimengsel over de hele apfelstrudel. Leg hem dan op een ingevette bakplaat en prik met een vork een paar gaatjes in de bovenkant van het deeg.
* Bak de apfelstrudel eerst 20 minuten in het midden van de oven. Zet dan oven op 190 graden en bak nog 20 minuten.
* Serveer met poedersuiker, slagroom, een bolletje ijs en/of warme vanillesaus.

Eet smakelijk!

Aardappels, vlees en groenten op z’n Duits

Naast haar typisch snacks, drankjes en gewoontes heeft Duitsland natuurlijk ook wat traditionele (bij)gerechten, die soms trouwens verdacht veel lijken op hun Nederlandse variant. Net als in Nederland is de klassieke AVG-maaltijd populair. En dat is ook niet zo gek. Aardappels, vlees en groenten is nu eenmaal een gouden combi! Niks meer aan doen dus. Maar in Duitsland vind je toch wat subtiele, of minder subtiele, verschillen. Dit heb je nodig voor een typisch Duitse AVG:

Om te beginnen bij de kartoffel. Gekookte aardappel vind je veel op Duitse menu’s, maar ook de wat gepimpte versie – de knödel – kom je tegen. Dit is eigenlijk een soort balletje gemaakt van pastadeeg, aardappel en wat brooddeeg. Combineer dit met een lapje vlees en wat kool en je hebt zo je eigen Duitse aardappel-vlees-groenten-maaltijd bij elkaar. 

En dan de kool dus. Daar zijn ze niet vies van in Duitsland. De Nederlandse topper boerenkool vind je veel terug in de Duitse keuken. Dan wel met de Duitse naam grünkohl natuurlijk. Ze gebruiken ‘m niet in stamppotstijl zoals we hier in Nederland doen. In plaats daarvan wordt boerenkool vaak zo’n twee uur lang gekookt. Daarna wordt er boter, suiker, zout, mosterd, peper en spekjes doorheen geroerd. Vervolgens wordt het gecombineerd met aardappelen, pinkel (worst) en/of meer spek. Maar niet alleen boerenkool komt aan bod. Ook rode kool (beter bekend als rotkohle) en zuurkool (sauerkraut) kom je zeker tegen. De smaak is wat zuur, maar met een lekker zoet randje. Het is dan ook de kunst om die perfecte zoet-zuur balans te vinden. Heerlijk, als je het ons vraagt!

En dan hebben we het nog niet eens over het vlees gehad. In Duitsland eten ze er over het algemeen veel van. Natuurlijk heb je de welbekende currywurst en bratwurst. Deze worden vooral als snack gegeten. Als je voor de échte maaltijd wilt gaan zit je goed met bijvoorbeeld sauerbraten. Of, zoals wij het zouden noemen, zuurvlees. En de naam zegt het al. Het is een soort stoofpot met opnieuw die lekkere zoetzure smaak. Hoewel ze vroeger allerlei soorten vlees in sauerbraten gebruikten, kom je er nu vooral rundvlees in tegen. Maar hoe bereik je dan die zoetzure combinatie? Het vlees wordt een nachtje in azijn gemarineerd voor de zure smaak. Aan het gerecht zelf worden vaak ingrediënten als appelstroop of wat pruimen- of bosbessenjam toegevoegd voor het zoete effect.

Wat je voorkeur ook heeft, deze Duitse aardappel-vlees-groenten-variant is zeker het proberen waard! En het leukste: de ingrediënten zijn ook in Nederland te vinden. Gewoon op jouw favoriete markt.

Duits Drinken

Naast heerlijke snacks, gezellig uitziende traditionele kleding en best goede voetbalprestaties is Duitsland natuurlijk om nog iets bekend. En dan wel drinken! Je hoeft in Duitsland niet lang te zoeken naar de gigantische pullen bier, ook buiten Oktoberfest om. Maar naast Duitse pilsjes in pullen waar je spierballen van krijgt, valt er meer te halen bij onze oosterburen. En misschien ook wel op jouw favoriete markt! Ga op onderzoek uit en kom kijken. Houd je ogen open voor deze Duitse beauty’s:

Bockbier
Hier weten we in Nederland ook wel raad mee, maar Bockbier komt oorspronkelijk uit Duitsland. De donkere variant wordt Herfstbok genoemd en de blonde variant Lentebok. Van oorsprong is Bockbier een bier van lage gisting, bevat het zo’n 6,5% alcohol en heeft het een moutige en karamelachtige smaak. Heerlijk bij je versgebakken bretzel!

Gluhwein
Je kunt niet om deze heerlijk Duitse drank heen. Gluhwein betekent letterlijk gloeiwijn. En dat is het natuurlijk ook. Vooral rond Kerst is het een populaire in Duitsland, op de Weihnachtsmarkten. Je krijgt het traditioneel geserveerd in een mok met vaak de naam en het jaartal van de Kerstmarkt waar je bent.

Schnaps
Liever wat sterkers? Voor een traditionele Duitse spirit moet je Schnaps hebben. Een heldere sterke drank met vaak een wat lichte fruitsmaak. Niet zo gek ook, want de drank wordt gemaakt van vergiste vruchten en wordt gebotteld zonder toegevoegde suikers. De meest gebruikte vruchten hiervoor zijn appels, peren, pruimen en kersen. Ben je in het zuiden van Duitsland? Kijk dan niet raar op als ze de naam Obstler gebruiken in plaats van Schnaps. Ook een logische naam. Obst betekent in het Duits namelijk fruit.

Jägermeister
Deze is zeer bekend (en onder sommigen berucht) in Nederland. Jägermeister is een kruidenlikeur van ondertussen bijna 90 jaar oud. Officieel bedoeld als geneesmiddel voor allerlei soorten kwaaltjes, maar ondertussen wordt hij ook veel gedronken in de kroeg. Het recept is hartstikke geheim, want van de 56 kruiden zijn er officieel maar 50 bekend. De overige 6 worden expres geheimgehouden. Misschien kan de echte fijnproever ze allemaal herkennen? 

Apfelkorn
Nog zo’n kroegtijger: Apfelkorn. Ook een hele populaire in de après-skitent. De lancering van Apfelkorn zorgde voor een grote groei van het bedrijf Berentzen. Zo gingen ze in één klap van regionaal bedrijfje naar internationale speler. Maar wat is Apfelkorn eigenlijk precies, naast een heel zoet drankje? Het is gemaakt van – je raadt het al – appels. Een lekker appellikeurtje dus. Prost!

De wereld rond – Duitsland!

Het is zomervakantie! Dat betekent lekker vrij, ijsjes eten en misschien wel op vakantie naar een ver land. Ook jouw favoriete markt gaat op vakantie, maar dan halen we de vakantie naar jou. We reizen komende weken de wereld rond. Zo halen we verre bestemmingen naar onze eigen keuken, gewoon via de markt! Deze week brengen we een bezoekje aan onze buren in het oosten: Duitsland.

Duitsland heeft zowaar de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie en is één van de belangrijkste handelspartners van Nederland. We hebben deze vriendelijke buren dus best wel een beetje nodig! Gelukkig kan menig Nederlander best wel iets van de Duitse taal maken. En qua cultuur zijn we eigenlijk ook helemaal niet zo verschillend. Ze houden wel van een feestje, zijn gek op voetbal en genieten ook van lekker eten. Vooral vlees lusten ze in Duitsland graag. Wie kent de traditionele currywurst of bratwurst nu niet? De schnitzel wordt vaak ook als traditioneel Duits gezien, maar dit klopt eigenlijk niet helemaal. De schnitzel komt officieel uit Oostenrijk. Maar genoeg heerlijke gerechten komen wél uit Duitsland. Wat dacht je van een heerlijke bretzel of een Berliner bol? 

Niet zo’n trek? Ook voor de feestjes kun je zeker even de grens oversteken, het liefst met lederhosen en gigantische pullen. Maar Oktoberfest is slechts één van de vele bierfestivals en biergartens. Ja, voor een gezellige sfeer zit je zeker wel goed in Duitsland. En natuurlijk voor het lage aantal kilometers als je geen zin hebt om deze zomer ver weg te gaan. Maar als je écht dichtbij wilt blijven, kun je van jouw favoriete markt ook zeker een stukje Duitsland plukken. Bijvoorbeeld door de ingrediënten voor een echt Duitse apfelstrudel bij elkaar te rapen. Of een zelfgemaakte bretzel of bratwurst. 

Viel Spaß!

Britse pubsnacks van de markt

Heerlijk toch, een lekker Brits biertje in de pub in London, Dublin of de plaatselijke Ierse pub bij jou om de hoek. Maar dat is natuurlijk niet helemaal compleet zonder een lekkere pubsnack. En daar kun je echt niet met onze Hollandse bitterballen aankomen. De Britten hebben hun eigen populaire pubsnacks. Benieuwd? We lichten er vier uit. Neem even een kijkje op jouw favoriete markt en haal zo jouw eigen Britse pubbeleving in huis!

Beef jerky
Officieel een Amerikaanse snack, maar veel gewaardeerd door de Britten. Beef Jerky zijn eigenlijk gewoon kleine reepjes gedroogd rundvlees. En natuurlijk lekker gekruid. Deze snack bevat weinig vet, calorieën en juist veel eiwitten. Proberen maar!

Scotch egg
Ook een aanrader; de Scotch egg. Het is een hardgekookt ei met daaromheen een gehaktbal. Vaak gefrituurd, maar je kunt ze ook bakken. En lekker makkelijk zelf te maken! Gewoon een kwestie van een ei koken, gehakt kruiden, om het ei wikkelen en dit geheel paneren. Dan frituren tot het gehakt gaar is en genieten geblazen!

Pie
De gemiddelde Britse pub bezoeker weet dat de Britse pie onmisbaar is in de pub. Het is geen zoete taart, maar een hartige variant gevuld met vlees en/of groente. Met wat lekkere chips erbij heb je zo een goede maaltijd te pakken. Of ga voor de traditionele soort maaltijd pie met groenten en aardappelpuree.

Deep fried pickles
Je kunt ook eigenlijk alles wel frituren. IJs, bloemkool of, zoals de Britten doen, augurken. Wel met een lekker knapperig laagje eromheen natuurlijk! Hate it or love it. Er is maar één manier om daarachter te komen! Durf jij het aan?

Fish and Chips

We kunnen er niet omheen. We hebben het over Groot Brittannië, dan kunnen we de spotlight niet voorbij laten gaan aan de klassieker Fish & Chips. En dat willen we ook helemaal niet. Dit gerecht verdient de spotlight dubbel en dwars. Niet omdat het zo’n gezond superfood-gerecht is dat het zo het nieuwste fitnesstrend-magazine in mag. Nee, laten we niet doen alsof. De Fish & Chips verdient de spotlight gewoon omdat het simpelweg heel erg lekker is! En ze winden er geen doekjes om, de naam zegt eigenlijk alles al. Vis. En chips. Maar dan niet de chips die wij gewend zijn. In het Engels worden frietjes chips genoemd. Vis met friet dus, top! 

Traditioneel gezien werd dit gerecht in de krant van de dag geserveerd. Na het lezen natuurlijk. Dit is later echter verboden geworden omdat het toch niet helemaal hygiënisch zou zijn. Daarom krijg je nu gewoon een schoon bakje bij je Fish & Chips. Zowel in Groot Brittannië zelf, als op jouw favoriete markt. Want ook daar kun je met een beetje mazzel ergens wel een Fish & Chips scoren. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken! Hoe dan? Lees snel verder.

Je hebt nodig:

4 stuks kabeljauwfilet
olie om in te frituren
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
250 ml bier

Zo maak je het:

  1. Meng het bakpoeder met de bloem en voeg een snufje zout toe. Roer vervolgens het bier erdoor tot een dik beslag.
  2. Doop de stukken kabeljauw in het beslag en laat daarna langzaam in hete frituurolie zakken. Haal de vis eruit als deze er goudbruin uitziet.
  3. Bak ondertussen natuurlijk ook frietjes zoals je gewend bent. Laat alles nog even uitlekken op een stukje keukenpapier, zorg dat je de krant al uit hebt en serveren maar!

Eet smakelijk!

Britse bieren

Naast de regelmatige kopjes thee wordt er natuurlijk nog veel meer traditioneels gedronken in Groot-Brittannië. Zoals bier. En.. nog meer bier.

Veruit het bekendste Britse bier is de Guinness . Deze grote bierhit komt uit Ierland. Uit Dublin, om precies te zijn. Dat kun je eigenlijk ook al zien aan het logo van het bier. De harp is namelijk het nationaal symbool van Ierland. Maar dat mocht van de Ierse overheid natuurlijk niet zomaar op een biermerk. Om die reden is de harp gespiegeld.

Over harpen gesproken.. Dezelfde brouwerij als Guinness heeft ook een lager uitgebracht onder de naam Harp. Deze is wat minder bekend in ons landje, maar zeker ook het proberen waard!
Iets bekender is de Murphy’s Irish Red. We blijven nog even in Ierland dus. Officieel ontstaan in Cork in de 19e eeuw, maar sinds 1983 is de Murphy’s brouwerij van Heineken. 

Naast donkere stout, lagers en red ale zijn ze in het Verenigd Koninkrijk ook dol op cider. Er wordt zo’n 600 miljoen liter per jaar van gedronken. Cider is net even anders dan bier. De drank wordt gemaakt van vruchtensap, vooral van appels. Het is dus een stuk zoeter dan een lekker bitter biertje.

Veel mensen geven echter nog steeds de voorkeur aan een lekker traditionele pint of Guinness in de Ierse pub. Of op jouw favoriete markt. Op sommige markten kun je namelijk zeker wel wat (speciaal)biertjes scoren.

Een goed begin van de Britse dag – English Breakfast

Of je nu zwaar werk doet, studeert, sport, of thuis blijft. Een goed ontbijtje gaat er altijd wel in toch? Even lekker die energie voor de rest van de dag boosten. De full English breakfast is hier niet voor niks voor bedacht. Niet bekend mee? Dan wordt het hoog tijd om eens jouw favoriete markt op te gaan om een echt Engels ontbijt bij elkaar te scharrelen.

Het is niet alleen een heerlijke (en best verrassende) combi van ingrediënten, het is ook echt een goede,  stevige basis. Niet zo gek ook, het ontbijt was ooit bedacht om de Britse mijnwerkers een stevige start van de harde werkdag te geven. Maar ook voor een wat minder hardwerkende baan heb je genoeg aan dit ontbijt. Of als je goed moet aansterken na een avondje (veel) teveel drinken. De full English breakfast is hét ultieme katerontbijtje! Nog nooit geprobeerd? Je weet wat je te doen staat 😉
Maar wat zit er dan precies in? We sommen het even voor je op.

Natuurlijk te beginnen met een gebakken eitje, of twee. De dooier is vaak nog lekker zacht. Daarbij komen wat plakjes krokant gebakken bacon en witte geroosterde toast met boter. Tot nu toe nog niks ongewoons aan. Maar dan komen de worstjes, witte bonen in tomatensaus en gebakken tomaat en/of champignons. Misschien niet ieders favoriete hapje in de ochtend, maar het gaat er toch wel verrassend goed in! Er zijn ook nog varianten met bloedworst, muffins, roerei of hash browns (aardappelpannenkoekjes). Daar zou je ons ook zeker niet over horen klagen. Maar de klassieker steelt toch wel met goede reden de show!

 En als je het niet ziet zitten helemaal naar Groot-Brittannië te gaan kun je vaak ook bij je plaatselijke Ierse of Engelse pub terecht. Of op jouw favoriete markt natuurlijk! 

De wereld rond… Groot-Brittannië!

Het is zomervakantie! Dat betekent lekker vrij, ijsjes eten en misschien wel op vakantie naar een ver land. Ook jouw favoriete markt gaat op vakantie, maar dan halen we de vakantie naar jou. We reizen komende weken de wereld rond. Zo halen we verre bestemmingen naar onze eigen keuken, gewoon via de markt!

Deze week gaan we niet heel ver, maar we steken wel eventjes de oceaan over om onze buren in het westen een bezoekje te brengen. Even lekker met die pink omhoog een paar sipjes van je tea terwijl je scones eet? Yes, dan ben je aan het goede adres in het Verenigd Koninkrijk. Het is natuurlijk een groot stereotype, maar er wordt nu eenmaal veel thee gedronken in de Britse cultuur. Traditioneel gezien is dit zwarte thee met melk.

Natuurlijk is er – naast stereotypes –  nog veel meer te doen, zien en beleven in deze prachtige landen. Maar dan wel met je mooiste regenponcho aan. Want helaas is het slecht-weer stereotype vaak wel een beetje waar. Maar niet getreurd, je krijgt er veel moois voor terug. Zoals een gigantische verscheidenheid aan Britse accenten, mooie steden en landschappen en natuurlijk veel lekkers om te eten! De invloed van de Britse keuken vind je bijna overal ter wereld wel terug. Full English Breakfast, Jacked Potatoes of Fish and Chips hebben zich tot ver over de grens beroemd weten te maken. En wie heeft er nu niet van een lekkere pint Guinness gehoord? Ook een Brits glaasje cider kun je op vele plekken in de wereld bestellen in de kroeg.

En ook op jouw favoriete markt kun je daar de vruchten van plukken. Hoewel… vruchten? Het Verenigd Koninkrijk staat niet bepaald bekend om z’n heerlijk sappige fruitsoorten. Maar de ingrediënten  voor een heerlijk Brits ontbijtje of afternoon tea kun je zeker wel bij elkaar scharrelen op de markt! Want laten we eerlijk zijn, het is in Nederland helemaal niet zo slecht vertoeven de afgelopen tijd.

Loukoumades | Griekse oliebollen

Wij eten onze oliebollen het liefste aan het einde van het jaar, rond oud & nieuw. Met of zonder krenten maar altijd met flink wat poedersuiker. In Griekenland kennen ze loukoumades. Dat zijn ook een soort oliebollen, maar dan wat kleiner en in plaats van poedersuiker doen ze er siroop overheen. En hier eten ze die zoete lekkernij gewoon het hele jaar door. Wij zochten het recept voor jullie op!

Dit heb je nodig:

Voor de loukoumades:
650 gram bloem
250 ml water
250 ml lauwe melk
2 zakjes (7 gram) gist
2 eetlepels suiker
1 theelepel zout
4 eetlepels olijolie

500 ml zonnebloemolie (om in te bakken)

Voor de siroop:
2 koppen suiker
1 kop water
1 kop honing

Zo maak je ze:
1. Meng de bloem met het water, de lauwe melk, gist, suiker, het zout en de olijfolie in een kom tot een niet te dun, zacht deeg. Kneed het daarna nog even goed door met je handen.
2. Dek het deeg af met huishoudfolie en zet de kom op een warme plek neer. Als het deeg gerezen is tot de dubbele hoeveelheid dan kun je gaan bakken.
3. Verhit de zonnebloemolie in een pan tot het goed heet is en draai het vuur dan lager. Gebruik een kleine ijstang om balletjes te maken en laat deze voorzichtig in de hete olie vallen. Wanneer de balletjes aan alle kanten goudbruin zijn dan haal je ze er met een schuimspaan uit en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
4. Maak de siroop door het water met de suiker en honing in een pannetje te doen op middelhoog vuur en langzaam aan de kook te brengen. Daarna draai je het vuur laag en laat je het nog een minuut of vijf rustig koken.
5. Als alle loukoumades klaar zijn, giet je de siroop erover. Strooi er eventueel nog wat kaneel of gehakte walnoten overheen. Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen