Nieuwe oogst: appels

Er is weer een nieuwe oogst binnen op jouw favoriete markt. Opnieuw is het een product dat ook in de zomer te vinden is, maar ook een speciale wintereditie heeft; de appel. Een fruitsoort waar we heel bekend mee zijn. Gemiddeld eten Nederlanders wel zo’n 10,7 kilo appels per jaar. Ben jij er ook een van?

Appels zijn net even wat anders dan vele andere fruitsoorten. En dan wel omdat ze na het plukken lang niet altijd meteen lekker zijn. Met wat extra maandjes rijpen na het plukken bereik je pas het ultieme sappige ‘appeltje voor de dorst’. Appels zijn al plukrijp wanneer de pitten rijp zijn. Maar dat betekent niet dat het vruchtvlees dat ook is. Dat is dan simpelweg nog niet op smaak. Dus, hoe korter je wacht na het plukken, hoe zuurder en harder de appel. Echte winterappels doen er wel maanden over. Denk dus nog maar even twee keer na voordat je je tanden zet in je eigen vers geplukte appeltje. De appels die je vanaf deze week op jouw favoriete markt vindt zijn dus al een tijdje geleden geplukt. Daar hebben we het harde werk dus al voor je gedaan, en kun je wél meteen een hap nemen.

Het is het wachten in elk geval wel waard! En niet alleen om de lekkere frisse smaak. Zoals de meeste fruitsoorten is appel namelijk ook heel gezond. Hoewel je voor een echte vitamine C boost beter niet voor de appel kunt gaan, bevatten ze wel veel voedingsvezels en kalium. Ook werk je maar weinig calorieën naar binnen met je appel. Eet hem gewoon uit het vuistje of varieer met appeltaart, appelcrumble, appelflappen, salade met appel, appelcake, appel in je havermout, appel…. Te veel om op te noemen!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen