Zeg je Denemarken, dan zeg je Legoland!

Deze week zijn we tijdens onze reis door Europa in Denemarken beland. Het land van de Vikingen, en van de lego! Denemarken staat ondertussen welbekend om dit geweldige attractiepark. En hoewel veel landen tegenwoordig ook met de hype meedoen, blijft Denemarken toch de voorloper. Hoe dat zo is gekomen? Dat leggen we even aan je uit.

Hoe het begon

Legoland werd in 1968 geopend in Billund. Het eerste legopark ooit! Toen was het nog een soort Madurodam. Een prachtige miniatuurwereld, helemaal van legosteentjes, inclusief vliegtuigen, auto’s en treinen van lego. En dit bleek populair te zijn! In de eerste jaren waren er al zo’n half miljoen bezoekers, wat er natuurlijk alleen maar meer werden. Legoland bleef groeien en er kwam meer dan alleen de Deense miniatuurwereld.

De miniatuurwereld is natuurlijk nog wel te bewonderen in het park. Nu onder de naam Miniland.

Legoland nu

Vandaag de dag heeft Legoland meer dan 50 attracties voor alle leeftijden. Er zijn achtbanen, bewegende attracties en activiteiten. Je vindt er de beste thema’s, zoals Piratenland (inclusief waterkanonnen), Avonturenland en Poolland. Blus een brand met een legoauto of maak een ritje in de vliegsimulator. Er is dus een stuk meer te doen dan alleen mooie lego-bouwsels bewonderen.

Legoland in andere landen

Ja, ondertussen is dit attractiepark niet meer alleen van Denemarken. Je vindt ze tegenwoordig bijna overal ter wereld. Zo is er ook een Legoland in ons buurland Duitsland, in Maleisië, Japan en er is een aantal in Amerika. Tot nu toe moeten we het doen met:

  • Windsor – Verenigd Koninkrijk – sinds 1996
  • Californië – Verenigde Staten – sinds 1999
  • Günzburg – Duitsland – sinds 2002
  • Florida – Verenigde Staten – sinds 2011
  • Nusajaya – Maleisië – sinds 2012
  • Dubai – Verenigde Arabische Emiraten – sinds 2016
  • Nagoya – Japan – Sinds 2018

En goed nieuws voor onze Koreaanse en Chinese vrienden: Legoland Zuid-Korea wordt dit jaar nog verwacht. In China hebben ze plannen voor 2022. In datzelfde jaar staat er ook nog eentje voor de staat New York gepland.

Maar de enige echte originele Legoland is natuurlijk niet te verslaan. En die is gewoon een paar honderd kilometer van ons landje te vinden. Op naar Denemarken!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen