Wist je dit al over… Pastinaak?

Pastinaak. We kennen ‘m als de witte wortel, een vergeten groente of voor sommigen een onbekend stuk groente dat je weleens tegenkomt in restaurants. Maar er moet toch meer te ontdekken zijn over pastinaak. Hieronder daarom een aantal bekende, en minder bekende, weetjes over deze heerlijke groente.

Wist je dat…

Aardappel de nieuwe pastinaak is?

Rond de Middeleeuwen diende pastinaak als volksvoedsel. Later is de pastinaak wat verdreven door de aardappel en is het langzaam een vergeten groente geworden. Gelukkig maakt hij de laatste jaren weer een comeback!

Je pastinaak beter iets langer in de grond kunt laten zitten?

In de grond blijven ze namelijk van nature wat langer goed. Na het oogsten verliezen ze al snel hun lekkere pastinaak-smaak. Het kan dus geen kwaad ze iets langer te laten zitten.

Je ook chips kunt maken van pastinaak?

Het lijkt immers een beetje op een aardappel. Geen overdreven groentesmaak aan je gezonde chips dus, maar een soort chips die je gewend bent. Hoe je deze voedzame pastinaakchips zelf maakt, lees je in dit artikel.

De pastinaak ook wel Pinksternakel wordt genoemd?

Kan nog weleens van pas komen met een kruiswoordpuzzel!

Pastinaak in de hutspot van het Leids Ontzet aanwezig was?

Toen de Watergeuzen in 1574 Leiden bevrijdden werd hutspot met haring en wittebrood gegeten. In die hutspot zaten pastinaken, wortelen, vlees en uien. Ze worden dus al een tijdje gegeten in de traditionele hutspot!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen