Naar de markt tijdens de intocht van Sinterklaas

Er staat weer een heerlijke tijd op ons te wachten. Niemand minder dan Sinterklaas komt aan in Nederland. Op 16 november is hij er weer in Apeldoorn! En natuurlijk gaat de marktdag tijdens de intocht in Apeldoorn ook gewoon door. Weer of geen weer – goedheiligman of geen goedheiligman.

Doe die marktinkopen dus ook lekker meteen. Misschien gaat Sinterklaas zelf ook wel meteen door om wat pepernoten in te slaan!

Sinterklaas op de markt

Want Sinterklaas moet natuurlijk ergens z’n lekkers en cadeautjes vandaan halen. De geruchten gaan dat ook hij een favoriete markt heeft. Vorig jaar is hij meerdere keren op verschillende markten gespot. Daar valt namelijk van alles te halen. Drop, snoep, nootjes, lekkere stukjes fruit en andere kleine cadeautjes. Dat wordt dus weer spannend dit jaar! En vergeet vooral niet zelf even de markt op te gaan voor wat wortels. Want dat hardwerkende paard wil natuurlijk ook wat.

Hoe lang zetten we al onze schoen?

Nu Sinterklaas er weer is,  mogen natuurlijk ook de schoenen weer worden gezet. Open haard of geen open haard, die Pieten fixen het wel. Ze doen dit namelijk al een tijdje. We zetten onze schoen al sinds de 15e eeuw. Zoals veel van onze tradities is ook deze ontstaan in de kerk. Hier konden de armen op 5 december hun schoen zetten. De wat rijkere mensen konden daar vervolgens wat indoen. De opbrengst werd op 6 december verdeeld onder de armen. Dat is trouwens ook de sterfdag van de eerste Sint Nicolaas.

Maar de onze viert deze dag gewoon lekker z’n verjaardag! Komen jullie ook naar z’n intocht kijken?

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen