I heart moeder – Verras haar met een echt Moederdagontbijt!

Moederdag staat weer voor de deur. En daar moeten we natuurlijk allemaal wat extra aandacht, moeite en lovein stoppen. En hoe leuk een zelfgemaakte tekening of gedicht ook is, ook de liefde van de vrouw gaat soms nog weleens door de maag. Misschien dat daarom het ontbijt (op bed) zo populair is.

Met persoonlijke twist

Maar hoe houd je zo’n ontbijtje een beetje persoonlijk? Daar is meer voor nodig dan een glaasje sinaasappelsap en een kusje. Met deze tips van de markt laat je je waardering zien in de vorm van een heerlijk moederdagontbijt. Mét een origineel of persoonlijke tintje!

Het ‘I heart moeder’-ontbijt

Je ontbijt moet niet alleen lekker zijn, maar ook lief. Laat overal subtiel (of minder subtiel) hartjes achter in het ontbijt. Houdt je moeder van koffie met opgeschuimde melk? Perfect! Koop een vormpje of knip zelf een hartjesvorm uit een stukje papier en strooi met kaneel of cacao de vorm van een hartje in het melkschuim. Of misschien heb je wel echte barista-skills en doe je het gewoon meteen in het schuim.

Is ze fan van fruit? Met aardbeien kun je perfect hartjes maken, de vorm is er immers al bijna. Leg ze op of naast de boterham of maak meteen een gezonde frisse fruitsalade en leg de hartvormige aardbeien bovenop.

Ook boterhammen kunnen de liefde verklaren. Snijd het midden van de boterham uit, in de vorm van een hartje natuurlijk. Vul dit hartvormige gat met bijvoorbeeld hagelslag. Of leg de boterham in een pan en bak je eitje in het lege hartjesgat. Extra bonus: Het toasten in de pan maakt je boterham lekker knapperig.

Het sterrenontbijt

Is je moeder wel wat luxe gewend? Of vind je het hoog tijd dat ze eens wat extra luxe ervaart? Ga dan voor een chiquer ontbijt. Ook gewoon van de markt, maar dan door jou persoonlijk helemaal gepimpt.

Ga bijvoorbeeld voor een croissant met een gepocheerd ei en gerookte zalm. Ben je een echte keukenprins(es)? Hollandaise saus maakt dit gerecht helemaal af. Of maak je eigen wentelteefjes met suiker, kaneel en vers fruit of scones met clotted cream.

En wat dacht je van een glaasje bubbels erbij? Schenk een lekker glaasje cava in of maak een heerlijke mimosa voor moeder. Dé ontbijtcocktail. Schenk een glaasje half vol met sinaasappelsap en vul aan met mousserende wijn.

De klassieker

Natuurlijk kun je het ook gewoon bij de heerlijke klassieker houden. Een gekookt of gebakken eitje, heerlijk vers (geroosterd) brood, boter, een croissantje, jam, vers fruit, you name it! Of eigenlijk doet je moeder dat, want je doet het uiteindelijk voor haar natuurlijk.

Vergeet ook bij deze klassieker de leuke aankleding niet. Doe bijvoorbeeld wat tulpen van de markt in een glaasje en zet die op het dienblad. Ook leuk én voedzaam: snijd een sinaasappel in mooie partjes en leg die op het dienblad erbij. Dit ziet er vrolijk en fris uit.

En dan gezellig samen ontbijten geblazen! Geniet ervan deze zondag!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen