Het coronavirus op de markt

Het coronavirus op de markt

Via onze verschillende social mediakanalen krijgen we de laatste dagen steeds vaker de vraag of specifieke markten in Nederland wel of niet gewoon doorgaan. Ook wordt regelmatig aan ons gevraagd of bepaalde kramen er gewoon staan. Helaas kunnen wij deze vragen heel moeilijk beantwoorden, aangezien er per dag gekeken wordt naar de op dat moment geldende richtlijnen van de RIVM. En uiteraard kunnen wij het ook niet per marktondernemer bijhouden.

Toch wilden we heel graag met jullie delen wat de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) in hun persbericht heeft gemeld deze week.

Advies van de branchevereniging

Henk Achterhuis, voorzitter van de CVAH:

β€œDe CVAH is vandaag veelvuldig om advies gevraagd inzake het doorgaan van de markten in Nederland. Het advies is om de ambulante handel net zo te behandelen als de gevestigde detailhandel. Dus als winkels en winkelcentra open mogen blijven, kunnen de markten ook gewoon doorgaan. Dat is het advies van de branchevereniging.

Wel heeft de branchevereniging haar leden geadviseerd, om net als bij andere beroepen, alert te zijn. β€œAls je niet goed in orde bent, of je personeel niet, neem je verantwoordelijkheid en ga niet naar de markt.”

In de buitenlucht is de kans op besmetting waarschijnlijk minder groot dan in een afgesloten ruimte waarin de airconditioning en verwarming de (besmette) lucht verplaatsen.

Ons advies

Wij adviseren dan ook om de plaatselijke berichtgeving goed in de gaten te blijven houden. Kijk in de lokale krantjes, zoek op de Facebookpagina van jouw gemeente en blijf op die manier op de hoogte van het laatste nieuws over jouw favoriete markt!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen