5 x De beste souvenirs uit Oostenrijk

Na een heerlijke vakantie moet je natuurlijk wel even wat kleinigheidjes in je koffer zien te proppen voor de familie thuis. Maar dat kan soms lastig zijn. En dan hebben we het niet over de beperkte ruimte in je koffer. Val je makkelijk in de toeristenval van nutteloze prulletjes zodra je een souvenirshop binnenloopt? Dan ben je zeker niet de enige.

Echt goede souvenirs

Daarom schenken we tijdens onze reis door Europa ook wat aandacht aan de betere souvenirs. Deze week zijn we in Oostenrijk op vakantie. Kom maar op met die Oostenrijkse souvenirs dus!

Souvenirs krijgen is toch echt het leukst als het iets vertelt over het land, én als je er iets mee kunt. Veel prulletjes eindigen uiteindelijk in een lade ergens en worden nooit meer teruggevonden. Lees daarom onze tips voor blijvende souvenirs uit het mooie Oostenrijk. En nee, Milka is natuurlijk niet authentiek genoeg. Die kun je immers ook hier in de supermarkt halen. We gaan voor de echte Oostenrijk-ervaring. Bekijk onze top 5.

Heerlijke pompoenpitolie

Oostenrijkse pompoenpitolie? Jazeker! Uit het Oostenrijkse Steiermark nog wel. Deze olie wordt ook wel het groene goud uit Steiermark genoemd. De olie wordt vooral gebruik als toevoeging aan salades, soepen of aardappelgerechten. En dat kunnen ze thuis dus lekker nabootsen.

Oostenrijkse schnaps

Een beetje Oostenrijker weet wel raad met een goede schnaps. Je komt ze overal tegen. In restaurants, in de kroeg of op visite bij de echte locals. Er zit maar één ding op; neem een lekker flesje mee voor thuis! Wat is jouw favoriete smaak? Hazelnoot, peer, framboos, honing, abrikoos… zo kunnen we nog wel even doorgaan. Spaar ze allemaal!

Honing uit Oostenrijk

Jouw favoriete markt is een van de weinige plekken waar je nog échte honing kun scoren. Maar ook bij de lokale imkers in Oostenrijk kun je deze lekkernij vinden. Vaak kun je kiezen tussen wald- of gewone honing. Het verschil? Waldhoning komt van bijenkorven op bergen. Deze wordt dus gemaakt van nectar van bloemen die wat hoger groeien. Die smaakt anders dan de gewone honing uit het dal. Daar zullen ze thuis zeker blij mee zijn! Aangezien wij hier in ons platte land geen bergenhoning kunnen produceren.

Wijn

Natuurlijk doet een flesje wijn het ook altijd goed. Oostenrijk is redelijk opkomend als wijnland. Probeer een flesje van een typische Oostenrijkse druivensoort zoals Blaufankische of Zweigelt. Heerlijk én lekker lokaal! Maar ook voor de gewoontedieren kun je hier een lokaal flesje scoren. Ook de riesling, chardonnay of sauvignon blanc kan in Oostenrijk groeien.

Pantoffels van schapenwol

In Oostenrijk is het heel gewoon om bij binnenkomst meteen je schoenen om te wisselen voor heerlijke comfortabele pantoffels. Of zoals de Oostenrijkers zeggen: patschen. Je zult er waarschijnlijk veel tegenkomen in het land. In veel verschillende soorten en maten. Onze favoriet is toch wel die van schapenwol. Lekker warm voor als het hier weer wat kouder begint te worden.

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen