Op oudejaarsavond is het bij de meeste mensen een tijd van gezelligheid. Met vrienden, familie of lekker met z’n tweetjes genieten van de laatste uren van het jaar. Spelletjes spelen en de hoogtepunten van het afgelopen jaar kijken op televisie. En dat alles uiteraard onder het genot van een lekker drankje en met een oliebol. Of appelbeignet.. Of een appelflap! En al die lekkere baksels maak je dit jaar natuurlijk helemaal zelf. Want wij hebben dé recepten van Slowfoody gekregen, dus er is geen excuus meer om het niet te doen. Toch? Deze drie zoete baksels zijn onze favorieten tijdens oud en nieuw.
Dé klassieker | Oliebollen
Hier kunnen we toch echt niet omheen aan het einde van het jaar: de oliebol. De een lust hem het liefst met krenten erin. De ander juist helemaal puur natuur, maar met een flinke berg poedersuiker. Wat is jouw favoriet?
An apple a day.. | Appelbeignets
Ze zeggen dat een appel per dag de dokter ver weghoudt, maar wanneer je van die appels deze heerlijke appelbeignets maakt, dan geldt dat waarschijnlijk niet helemaal meer. Lekker zijn ze daarentegen wel!
Simpel en snel | Appelflappen
Ben je niet de handigste in de keuken? Dan raden we je aan om bovenstaande recepten aan iemand anders over te laten, zodat jij deze appelflappen kunt maken. Dit recept is zo makkelijk, dat kan werkelijk iedereen! En ze zijn ook nog eens snel klaar en niet per se alleen voor oud en nieuw. Wat wil je nog meer?
Geniet
Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.