Wraps met krokante zalm en spicy saus
Wie van zalm houdt en ook nog eens gek is op kruidige gerechten, is met dit recept zeker aan het juiste adres! Want niet alleen de zalm zelf is heerlijk gekruid, maar ook de spicy saus geeft het hele gerecht een verrukkelijke twist. De frisse sla met koriander en limoen combineert echt perfect met de knapperige zalm en tortilla’s. Een heerlijk zomers gerecht waar je absoluut hoge ogen mee zult gooien. En schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, want veel zal waarschijnlijk al in je voorraadkast aanwezig zijn en kun je anders zo op je favoriete markt krijgen.
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Ingrediënten van koriander-limoensla:
175 gram mayonaise
sap van een halve limoen
1/2 theelepel (rijst)azijn
teentje knoflook, uitgeperst
2 theelepels Sriracha
4 theelepels suiker
3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
1/4 rode ui, zeer fijngehakt
500 gram slamix (bijvoorbeeld sla, kool en wortel in reepjes)
Ingrediënten spicy saus:
125 gram mayonaise
2 eetlepels Sriracha
vers limoensap van een halve limoen
1/2 theelepel komijn
1 theelepel suiker
snufje zout
Verder heb je nodig:
theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
theelepel lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel zout
500 gram verse zalm
2 eetlepels olijfolie
8 tortilla’s
verse koriander, fijngehakt
Bereiding
- Maak de koriander-limoensla. Dit kan het beste een paar uur van tevoren, zodat de smaken goed in elkaar trekken. Een dag van tevoren is ook prima! Roer in een middelgrote kom de mayonaise, het limoensap, de (rijst)azijn, knoflook, Sriracha en suiker tot de suiker is opgelost. Meng in een andere, grotere kom de koriander, rode ui en slamix door elkaar. Voeg dan het mayonaise-mengsel eerst voor de helft toe en schep de sla goed om. Wanneer alle groente een laagje dressing heeft, is de sla klaar. Je hebt dus misschien niet alles nodig. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Maak de spicy saus door alle ingrediënten goed te mengen. Dek af en zet ook in de koelkast tot later.
- Meng de komijn, het chilipoeder, de bruine suiker en het samen in een kommetje. Wrijf de zalm in met deze kruidenmix. Let op: aan beide kanten wanneer de zalm zonder huid is en anders alleen aan de bovenkant.
- Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en leg de zalm hierin met de huidkant naar beneden. Bak de onderzijde 4-5 minuten, draai hem dan om en bak hem nog 4 minuten aan de bovenzijde. Verplaats de zalm van de pan naar een bord of plank, dek af met aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten.
- Bereid de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Om te serveren leg je op elke tortilla wat van de koriander-limoensla, een paar stukjes zalm, wat vers gehakte koriander en de spicy saus.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.