Door: Hilde 10 november 2021 Recepten
Tongfilet is een heerlijk veelzijdige vis, die niet veel nodig heeft. Deze bereiding, met een frisse saus van knoflook, boter en citroen geeft hem net iets extra’s.
Ingrediënten
4 tongfilets
bloem
4-6 el boter
Voor de saus
40 gram boter
2 teentjes knoflook, uitgeperst
Sap van 1 citroen
Verse peterselie, fijngehakt
Bereiding
- Wentel de tongfilets door de bloem, zodat er een laagje aan beide kanten zit. Verhit de boter in twee koekenpannen op middelhoog vuur en bak de vis aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de saus: smelt de boter in een sauspannetje op laag vuur en voeg de knoflook toe. Laat deze in een paar minuten zacht worden en voeg dan het sap van de citroen toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg op elk bord een tongfilet en verdeel de saus hier overheen. Garneer met de fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.