Door: Ben 8 april 2020 Recepten
Gekaramelliseerde ui is een topping die bij veel meer gerechten heerlijk is. Op pizza bijvoorbeeld of bij je hotdog. In dit geval op een broodje warme brie. Om de lunch wat meer sjeu te geven. Of met een salade erbij ook een goede maaltijd voor in de avond. En uiteraard is dit stokbrood met gekaramelliseerde ui en brie ontzettend lekker bij de barbecue!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1,5 uur
Ingrediënten
4 grote uien
flinke klont roomboter
100 ml witte wijn
Frans stokbrood
200 g brie
4 takjes tijm
Bereiding
- Snij de ui in ringen. Smelt de boter in de pan en voeg alle uien toe. Zet dan het vuur laag en laat de uien minimaal 1 uur langzaam karamelliseren. Hoe langzamer de ui bruin wordt, hoe zachter en zoeter die uiteindelijk zal smaken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Beleg het stokbrood met de brie en de tijm en bak deze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Blus de gekaramelliseerde uien af met een scheutje van de wijn. Roer goed door, als de wijn is opgenomen herhaal je dit nogmaals tot de wijn op is.
- Haal het brood met brie uit de oven en bedek met de gekaramelliseerde uien.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.