Een goed kerstdiner wordt natuurlijk afgesloten met een geweldig nagerecht. En je hoeft echt niet uren in de keuken te staan om een knaller van een dessert op tafel te zetten. Deze mini trifles zijn heel simpel om te maken en doordat je ze per persoon maakt, heeft ieder zijn eigen glaasje vol met heerlijkheid. En ze zien er ook nog eens hartstikke mooi uit!
Ingrediƫnten
200 ml slagroom
25 gram suiker
250 ml blanke vla (vanille mag ook)
4 dikke plakken cake, in kleine blokjes
eventueel likeur naar keuze
500 gram rood fruit naar smaak (aardbeien in plakjes, aalbessen, bramen, frambozen, blauwe bessen)
pure chocolade ter garnering
Bereiding
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de slagroom nu met een spatel door de vla heen tot je een egaal, luchtig mengsel hebt.
- Neem 4 glazen en begin met een laagje cakeblokjes (de helft). Wanneer je likeur gebruikt, besprenkel je de cakeblokjes nu met een likeur naar smaak. Verdeel de helft van het vla-slagroommengsel over de cakeblokjes en schep dan helft van het fruit in de glazen.
- Herhaal stap 2 en zet de mini trifles tot gebruik afgedekt in de koelkast. Haal ze 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en rasp er een beetje chocolade over.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.