Pesto wordt normaal natuurlijk gemaakt van verse basilicum, geroosterde pijnboompitten en uiteraard knoflook. Maar soms is het best wel eens lekker om te experimenteren met die ingrediënten. En dus verving Hilde van Slowfoody de basilicum door spinazie en de pijnboopitten door walnoten. Weer eens wat anders en superlekker!
Soort gerecht: bijgerecht
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten
200 gram rauwe spinazie, gewassen
2 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
100 gram mix van walnoten en amandelen
50 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels citroensap
75 ml olijfolie
zout en peper
Verder heb je nodig
hakmachine of keukenmachine
Bereiding
- Maal de noten fijn in de hakmachine en doe ze daarna in een apart kommetje.
- Doe nu de helft van de spinazie in de machine en hak dit fijn. Voeg dan de andere helft van de spinazie en de helft van de olijfolie toe en maal ook dit fijn.
- Voeg de knoflook, Parmezaanse kaas, noten, de resterende olie en het citroensap toe en maal dit tot alles fijn is en het goed vermengd is.
- Proef de pesto en voeg dan naar smaak peper en zout toe.
- Schep de pesto in een schone (weck)pot en schenk er een dun laagje olijfolie op. Dit zorgt ervoor dat het wat langer houdbaar blijft in de koelkast.
Tip! Kijk ook eens bij dit recept voor een plaatpizza met pesto van boerenkool!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.