Een simpele maar oh zo lekkere maaltijd. Deze omelet met herfstpaddestoelen staat zo op tafel en is heel gemakkelijk te bewaren voor bijvoorbeeld de lunch de volgende dag. Serveer met een frisse salade en brood met roomboter. Eet je de omelet als avondeten? Serveer en dan bijvoorbeeld een kruidige rijst en gestoomde groentes bij.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
300 gram paddestoelen naar keuze
1 teen knoflook
6 middelgrote eieren
peper en zout
70 g geraspte parmezaanse kaas
25 g roomboter
brood naar keuze
handvol verse bieslook
Bereiding
- Snijd de paddestoelen klein en snipper de knoflook. Bak ze dan, samen met de knoflook zo’n 4 minuten in de roomboter op middelhoog vuur. Klop ondertussen de eieren los met een snufje peper en zout en de Parmezaanse kaas.
- Voeg het eimengsel toe aan de pan, samen met de klein gesneden bieslook. Duw met een houten spatel het gestolde ei naar het midden totdat de buitenkant van de omelet een beetje gestold is, maar het ei nog zacht aanvoelt.
- Laat dan de omelet op een laag vuur nog 7 minuten gaar worden met een deksel op de pan.
- Vouw de omelet dubbel en het is klaar om geserveerd te worden op een goed stuk brood.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.