Oesters kunnen natuurlijk heel goed zo gegeten worden, puur natuur, zonder verdere toevoegingen. Maar je kunt ze net dat beetje extra geven door er een lekkere dressing bij te serveren. En er zijn ook best veel mensen die oesters alleen maar lekker vinden wanneer er zo’n dressing bij zit. Precies om die reden vroegen wij Hilde van Slowfoody om tips voor 3 lekkere dressings voor bij deze heerlijke delicatesse! Alle ingrediënten zijn voldoende voor een dozijn oesters.
Klassieke dressing
1 sjalotje, heel fijn gesneden
3 el rode wijnazijn
zout en peper
Bereiding
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer in een schaaltje bij de oesters.
Bloody Mary Dressing
200 ml tomatensap
1/2 el citroensap
2 tl worcestersaus
75 ml wodka
tabasco
vers gemalen zwarte peper
halve stengel bleekselderij, heel fijn gehakt
Bereiding
Meng tomatensap, citroensap, worcestersaus en wodka goed door elkaar. Voeg een paar drupjes tabasco naar smaak toe en maal er een beetje zwarte peper in. Roer de bleekselderij erdoorheen en serveer in een schaaltje bij de oesters.
Aziatische dressing
3 el lichte sojasaus
sap van 1 limoen
fijngehakt lente-uitje
1 tl geraspte verse gember
vers gemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, de zwarte peper naar smaak, en serveer in een schaaltje bij de oesters.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.