Gehaktballetjes in de soep kennen we allemaal wel, maar visballetjes zien we nog niet zo vaak. En dat terwijl dit echt een heerlijk alternatief is. Voor een dagje zonder vlees of gewoon als je eens iets anders wilt proberen. Deze heerlijke soep is de perfecte basis voor die visballetjes.
Soort gerecht: voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 20 minuten koken
Ingrediƫnten
Voor de visballetjes:
300 gram witvis naar keuze (bijvoorbeeld pangasiusfilet of kabeljauw)
1 el gele currypasta
50 gram paneermeel (liefst panka paneermeel)
Voor de soep:
2 sjalotjes, gesnipperd
teentje knoflook
stukje verse gember, geraspt
1 wortel, in blokjes
100 gram peultjes, in stukjes
liter visbouillon
1 lente-uitje, in ringetjes
Bereiding
- Doe de vis met de gele currypasta in een keukenmachine en maal dit met de putse-stand zodat het niet te fijn wordt. Doe het in een andere kom, meng de panka/paneermeel er goed doorheen en vorm er balletjes van. Zet ze even in de koelkast.
- Zet een soeppan op middelhoog vuur en doe hier 2 eetlepels olie in. Fruit er de sjalotjes, knoflook en gember in aan en voeg dan de blokjes wortel en de peultjes toe. Schenk de visbouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Voeg nu de visballetjes toe en laat de soep ongeveer 10 minuten koken.
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep met visballetjes over 4 mooie kommen en garneer met de ringetjes lente-ui en eventueel wat verse koriander.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.