Een hartige taart is eigenlijk elk jaargetijde hartstikke lekker om op tafel te zetten. Het is een fijn gerecht om heerlijk mee te variëren. In de winter kun je bijvoorbeeld pompoen gebruiken en in het voorjaar neem je courgette of prei als groente. Deze variant heeft een smakelijke vulling van gehakt met prei en paprika en is heerlijk knapperig door het bladerdeeg. Zeg daar maar eens nee tegen!
Aantal personen: 4
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 30 minuten oventijd
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg
250 gram h.o.h. gehakt
1 prei, in halve ringetjes
rode paprika, in blokjes
1 tl gerookte paprika
½ tl gemalen komijn
½ tl knoflookpoeder
zout en peper naar smaak
3 eieren
1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
100 gram geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en vet een taartvorm (26 cm) licht in. Snijd een cirkel ter grootte van de bodem van de taartvorm uit het bladerdeeg en leg deze op de bodem. Snijd daarna repen ter breedte van de rand en bekleed de randen van de bakvorm. Zorg dat de stukken bladerdeeg van de bodem en randen goed aansluiten en druk ze even goed aan. Prik dan de bodem licht in met een vork. Zet even opzij.
- Verwarm olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt bruin en gaar. Voeg paprika en prei toe en bak dit een paar minuutjes mee. Voeg paprika, komijn en knoflook toe en breng alles op smaak met peper en zout.
- Klop in een kommetje de 3 eieren even goed los. Voeg de crème fraîche toe aan de eieren en klop dit er goed doorheen tot je geen klontjes meer over hebt.
- Pak de taartvorm en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Schenk dan het eimengsel erover en verdeel de geraspte kaas over de bovenkant. Leg daarna de overgebleven reepjes deeg in een leuk ruitpatroon er overheen.
- Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Als het midden van de taart gaar is, haal je hem uit de oven. Laat hem nog 5 minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Serveer met een lekkere, frisse salade!
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.