Voor de lunch of als bijgerecht bij de barbecue; deze Griekse bulgursalade met krokant gebakken chorizo is een absolute aanrader. En heb je een beetje over? Neem het dan gewoon lekker de volgende dag mee naar je werk. Je collega’s zullen zo jaloers zijn!
Soort gerecht: lunch/bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediƫnten
200 g bulgur
310 ml kokend water
1/2 theel. zout
1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
3 tomaten, in stukjes gesneden
1 komkommer, in blokjes
1 pittige chorizoworst, in plakjes
stukje feta
Bereiding
- Doe de bulgur in een kom, samen met het kokende water en het zout. Dek goed af met huishoudfolie en wacht tot al het water is opgenomen. Roer het dan los met een vork en laat afkoelen.
- Bak in een pan, zonder toevoeging van boter of olie, de plakjes chorizo krokant. Laat ze even uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Neem een mooie schaal en doe hier de afgekoelde bulgur in. Meng er de rode ui, krokante chorizo, tomaat en komkommer doorheen.
- Verkruimel de feta erover en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.