Door: Hilde 17 december 2020 Recepten
Wie zegt dat je alleen maar indruk kunt maken met vlees of vis als hoofdgerecht tijdens de Kerst? Deze pompoenrollade bewijst het absolute tegendeel, want hij staat geweldig op de eettafel en smaakt natuurlijk ook nog eens hartstikke lekker. Dikke aanrader voor iedereen die een vegetarisch hoofdgerecht op tafel wil zetten.
Ingrediƫnten
- Flinke flespompoen (ca 2kg), in de lengte doormidden gesneden, zaadlijsten verwijderd
- olijfolie
- 200 gram rijst naar smaak (wilde rijst lijkt ook heel mooi!)
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 stengel bleekselderij, in halve maantjes gesneden
- 1 wortel, in blokjes
- 1 tl rozemarijn
- 150 gram feta, verkruimeld
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de twee pompoenhelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de pompoen met olijfolie en rooster in ongeveer 30-35 minuten gaar. Haal uit de oven en zet even opzij. Laat de oven aanstaan en verhoog de temperatuur naar 185 graden.
- Terwijl de pompoen in de oven staat, kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort met koud water.
- Verwarm olijfolie in een koekenpan of braadpan en fruit hierin de ui een minuut of 5. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Doe ook de bleekselderij en wortel in de pan, samen met de rozemarijn en bak alles nog een minuut of 5 op laag vuur.
- Doe de rijst, het groentemengsel en de feta in een kom en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het rijstmengsel over de pompoenhelften en druk even goed aan. Leg de helften voorzichtig tegen elkaar aan en bind ze vast met keukentouw, zodat het op een rollade lijkt. Leg op een bakplaat of in een ovenschaal en rooster nog 30-45 minuten tot alles goed op temperatuur is.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.