Echt goede bolognesesaus is zo ontzettend lekker en helemaal niet zo moeilijk om te maken. Je moet er gewoon op tijd mee beginnen. Eigenlijk gaat alles in de pan en 2 uur later heb je een saus waar iedereen nog een keer van op zal scheppen. Dit gerecht kan zowel in een slowcooker als in een grote hapjespan. Het voordeel van de slowcooker is dat je er niet meer naar om hoeft te kijken als alles er eenmaal in zit.
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten + kooktijd 2,5 uur
Ingrediënten
klontje roomboter
150 gram spekjes
1 ui, gesnipperd
flinke winterpeen, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
500 gram half om half gehakt
4 takjes verse rozemarijn
4 takjes verse tijm
150 ml rode wijn
1 blikje tomatenpuree
400 ml runderbouillon
400 gram tagliatelle
vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Als je de slowcooker gebruikt, haal dan de binnenpan uit de cooker en zet deze op het vuur. Als je de hapjes pan gebruikt, zet deze dan op het vuur.
- Bak de spekjes aan met een klein beetje boter. Voeg dan de ui, wortel en bleekselderij toe. Als deze zijn aangefruit mag ook het gehakt erbij, samen met de geriste rozemarijn en tijm en wat peper en zout.
- Als het gehakt aangebakken is blus je het af met de rode wijn. Als deze een klein beetje is ingedikt kan de tomatenpuree en bouillon erbij. Roer goed door.
- Dit was het meeste werk. Nu kan de pan terug in de slowcooker en laat je hem minimaal 2 uur op de hoge stand sudderen. Kook je in de hapjespan, laat het dan op een laag vuur nog 2 uur door sudderen en roer de saus zo nu en dan door.
- Na 2 uur mag je de saus proeven en voeg je naar eigen smaak nog peper en zout toe. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aangegeven bereidingswijze.
- Verdeel de pasta en de saus over de borden en maak af met de Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.