Er zijn veel bekende Duitse gerechten, die ook al sinds lange tijd in Nederland vaak op tafel staan. Toch blijft de traditionele Duitse Currywurst echt wel zo’n lekkernij die je meestal op een kerstmarkt eet of tijdens Oktoberfest. Wil je het toch eens zelf maken, en dan echt op die manier zoals je hem hoort te eten, dan hebben wij hier hét recept! Doe er je voordeel mee!
Aantal personen: 4
Soort gerecht: snack
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + 15 minuten bereiden
Ingrediënten
8 braadworsten
2 kleine uien
1 el olijfolie
1 el tomatenpuree
250 ml ketchup
2 el balsamico-azijn
2 el honing
1/2 el sojasaus
0,5 tl chilipoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
3,5 tl kerriepoeder
Bereiding
- Zet een grillpan of koekenpan op het vuur en braad hierin de worsten in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
- Hak ondertussen de uien zo fijn mogelijk. Verwarm de olijfolie in een steelpan met dikke bodem en fruit hierin de uien tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe, samen met een klein scheutje water en bak dit een minuut of twee mee.
- Voeg nu de ketchup, balsamico-azijn, honing en sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Breng het rustig aan de kook en voeg dan de chili, gerookte paprika en de kerrie toe. Roer nogmaals goed en laat het een minuut of 5 rustig doorkoken op laag vuur. Wanneer de saus te dik is, voeg dan een klein beetje water toe.
- Snijd de gare braadworsten in plakjes en schep hier een flinke lepel van de currysaus op. Serveer de currywurst met brood.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.