Bakken met cornflakes: Crispy chicken!
Cornflakes zijn in eerste instantie natuurlijk bedacht en bedoeld om als ontbijt te eten. Met melk, yoghurt of kwark en suiker of honing en daarbij wat vers fruit of een handje noten. Maar wat doe je ermee als de cornflakes niet meer zo knapperig zijn? Doordat je het pak per ongeluk open hebt laten staan of ze gewoon al wat ouder zijn? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze in dit heerlijke recept dat Hilde van Slowfoody voor ons heeft bedacht. Speciaal voor de Dag van de Cornflakes. Want ja, zelfs die knapperige (of niet meer zo knapperige) maischipjes hebben een eigen dag. Gelukkig maar, want anders was dit heerlijke gerecht er niet geweest!
Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediƫnten
4 kipfilets
1-2 el cajunkruiden
50 gram cornflakes
75 gram bloem
1-2 eieren
olie/boter om in te bakken
Bereiding
- Leg de kipfilets op een snijplank, leg er een vel huishoudfolie over heen en sla het met een vleeshamer of een deegroller voorzichtig plat. Zorg dat de filets gelijkmatig dik worden, zodat ze straks ook gelijkmatig garen. Wrijf ze daarna goed in met de cajunkruiden.
- Neem een diep bord en verkruimel hierin de cornflakes. Kluts in weer een ander diep bord de eieren en doe in een ander diep bord de bloem.
- Haal de kipfilets nu om de beurt eerst door de bloem, daarna door de geklutste eieren en druk ze dan goed aan beide zijden in de cornflakes. Zorg dat alle filets een mooie, dikke laag van de cornflakes hebben.
- Zet twee koekenpannen op middelhoog vuur en doe hierin een flinke klont boter en/of een laagje olie. Een combinatie van olie en boter zorgt voor het mooiste resultaat. Bak per pan twee filets eerst een minuut of 5 aan de ene kant tot deze goudbruin is. Keer de kipfilets en bak ook de andere zijde nog 5 minuten.
- Serveer de crispy chicken met frietjes en zelfgemaakte appelmoes.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.