Door: Hilde 27 augustus 2020 Recepten
Niks is zo lekker als een echte klassieke spaghetti Carbonara, maar deze pasta komt aardig in de buurt. En het fijnste is: je kunt er werkelijk elk seizoen van genieten! In de lente en zomer als lichte maaltijd of lunch en in de herfst en winter als hartverwarmend maaltje. Dit is een gerecht waar werkelijk niemand nee tegen zal zeggen. Beloofd!
Ingrediënten
- 1 knoflookteentje
- 1 sjalotje
- 1 theelepel gedroogde dille
- 150 gram spekblokjes
- (optioneel) 1 klein blikje ansjovis – uitgelekt
- 1 ei en de dooier van 1 ei
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 150 gram spaghetti
- 200 gram diepvries tuin- of velderwtjes
Bereiding
- Kook de spaghetti al dente volgens de beschrijving op de verpakking. Zet tegelijk water op in een steelpan voor de erwten, ze moeten hierin volledig onder water kunnen staan. Wanneer het water kookt, doe je de erwtjes in het water en breng je het weer aan de kook. Zo gauw het kookt, kun je het vuur uitdoen onder de steelpan en deze laten staan.
- Kluts het ei en de eidooier los en roer de parmezaanse kaas erdoorheen. Zet apart
- Doe de spekblokjes met eventueel de uitgelekte ansjovis en de dille in een hapjespan en bak deze aan op hoog vuur zodat de spekjes knapperig worden. Voeg de knoflook en ui toe en laat dit een kleine minuut meebakken. Zet de pan nu op de laagste pit met het vuur laag.
- Vang een klein kopje pastawater op alvorens de spaghetti af te gieten. Spoel de spaghetti kort af onder koud water en laat het even uitlekken in een zeef. Giet ook de erwten af en zet deze klaar.
- Om de saus te laten slagen moet deze net als met een klassieke carbonara niet te heet worden zodra het ei-mengsel toegevoegd wordt.
- Doe de spaghetti bij de gebakken spekblokjes en roer dit even door elkaar. Voeg nu het ei-mengsel toe en roer dit rustig door de spaghetti. De saus moet licht verwarmd worden zodat de kaas smelt en de eieren garen, echter niet te hard want dan krijg je roerei in je saus. Wanneer de saus verwarmd is kunnen de erwten toegevoegd worden.
- Verdeel de pasta over twee borden en garneer deze met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.