Door: Ben 26 november 2019 Recepten
Warme camembert om je brood in te dippen. Hier kan je je liefje echt gelukkig mee maken. Dit is de showstopper van de borrelplank en zal zorgen voor mooie herinneringen.
Soort gerecht: voor op de borrelplank
Aantal personen: 2-4
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + 15 minuten oventijd
Ingrediënten
2 tot 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
1 camembert
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
Scheutje olijfolie
1 ciabatta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het dakje van de kaas af. Dit gaat echt alleen over de korst, zodat het binnenste deel van de kaas bloot komt te liggen.
- Prik met een scherp mes gaatjes in de kaas en duw hier stukjes rozemarijn en knoflook in. Bedek de kaas dan nog met een scheutje olijfolie.
- Meestal zit de camembert in een houten bakje. Zo ja, doe de kaas terug in het bakje en zet dit op een stukje bakpapier in de oven. Heb je toevallig eentje zonder houten bakje? Geen probleem, dan kan de kaas gewoon in een ovenschaaltje.
- Bak de camembert 15 minuten in de voorverwarmde oven. Leg na 7 minuten ook de ciabatta in de oven, zodat deze lekker knapperig wordt.
- Haal de kaas en ciabatta uit de oven en snijd het brood in plakjes. Deze kan je nu in de gesmolten kaas dippen.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.