Het witte goud, zo worden de witte asperges ook wel genoemd. En terecht ook, want de smaak van deze heerlijke groente is niet te vergelijken met wat dan ook. En zoals bij veel delicatessen is het zo: óf je houdt ervan, óf je haat ze. Er is eigenlijk niet echt een tussenweg. Maar als je de smaak eenmaal weet te waarderen en dus te pakken hebt, dan is er geen weg meer terug! Gelukkig zijn er talloze manieren om asperge te bereiden. Naast de absolute klassieker kun je vele kanten op, zoals wij je laten zien in dit overzicht met de 5 lekkerste recepten om asperges te maken. En dan niet alleen de witte, maar ook de groene variant. Doe er je voordeel mee!
De Klassieker | Witte asperges met ham, ei en boter
Een klassieker is dat natuurlijk om een goede reden. In dit gerecht staan de asperges echt centraal!
Groene asperges | Geroosterd in de oven
Dit recept is zo ontzettend makkelijk, dat je je gaat afvragen waarom je het niet veel eerder hebt gemaakt!
Witte aspergefrieten
Als je eens iets anders wilt dan de klassieke versie, is dit echt perfect!
Romige aspergesoep
Nog zo’n klassieker, de aspergesoep. Niet alleen heerlijk, maar ook de perfecte manier om de hele asperge te gebruiken!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.