Groene asperges hebben een compleet andere smaak dan de witte variant, maar zijn zeker ook ontzettend lekker. Ze zijn wat kruidiger, hoeven niet geschild te worden en ook het bereiden kost minder tijd. Fijn toch? Wij zijn gek op dit recept van Slowfoody: geroosterde groene asperges, afgemaakt met olijfolie, zeezout en Parmezaan. Heel simpel, heel snel en overheerlijk!
Soort gerecht: bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediƫnten
1 kilo groene asperges
olijfolie
zeezout en peper
balsamico azijn
Parmezaan (in 1 stuk)
Bereiding
- Verwarm de oven op 220 graden (200 graden hete lucht) en snijd of breek het droge, houtachtige uiteinde van de asperges. Verdeel ze dan over een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Bestrooi met zeezout en maal er zwarte peper overheen.
- Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groene asperges 20 minuten. Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven en besprenkel de asperges meteen met wat balsamico azijn.
- Verplaats ze dan naar een mooie schaal en rasp er ruim Parmezaanse kaas overheen. Serveer direct!
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.