5 x Bloemenmarkt

Nederland staat bekend als de grootste ‘bloemenmarkt’ ter wereld. Nederlanders nemen hun bloemen erg serieus en ze zorgen natuurlijk ook voor gezelligheid in huis. Om in de bloemensferen te blijven hebben wij vandaag de vijf leukste bloemenmarkten van Nederland op een rijtje gezet!

Singelgracht, Amsterdam

De Amsterdamse bloemenmarkt is een beroemde locatie aan de Singel. Dit stukje van de Singel is van maandag tot en met zaterdag gevuld met de meest prachtige kleuren en geuren van verse bloemen. De markt begon in 1862, toen bloemenkwekers hun bloemen op sloepen over de Amstel het stadscentrum in voeren. Nu bestaat de markt uit vastliggende sloepen, maar het is alsnog een fantastisch spektakel. Iedere sloep heeft een miniversie van een kas die je door heel Nederland kan vinden. Bij deze markt vind je gegarandeerd wat je zoekt!

Janskerkhof Utrecht

Deze markt aan het Janskerkhof in Utrecht is iedere zaterdag van 07.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken. Elke zaterdag verandert het Janskerkhof in een enorme bloemenzee. De kramen puilen uit van scherp geprijsde bloemen. Het aanbod van bloemen en planten is enorm, dus er is voor ieder wat wils. 

Royal FloraHolland

Royal FloraHolland is een bloemenveiling met verschillende vestigingen. Dagelijks worden er bij Royal FloraHolland meer dan 20 miljoen bloemen en planten verkocht. Een bezoek aan deze veiling is het helemaal waard. Je zult wel vroeg moeten opstaan, maar je voelt de spanning in de veilinghallen. De vestigingen in Aalsmeer en Eelde zijn open voor bezoekers. 

Bloemetjesmarkt Leeuwarden

Deze bloemenmarkt vindt ieder jaar traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag. Het is de langste markt van het land en toont enorm veel bloemen, dwars door het centrum van Leeuwarden. Op deze markt vind je zo’n 200 kraampjes met bloemen en planten. De bloemetjesmarkt in Leeuwarden wordt jaarlijks door zo’n 30.000 mensen bezocht. Deze markt is prachtig om te zien en op alle omliggende terrasjes is het super gezellig.

Amersfoort

Op vrijdagochtend vind je op het Onze Lieve Vrouwenkerkhof in Amersfoort de bloemenmarkt. Hier staan verschillende ondernemers voor jou klaar om je te voorzien van de meest prachtige bloemen en planten. Je kunt hier van 07.30 uur tot 13.00 uur terecht om je fleurige boodschappen te doen. 

Geniet

Laat je inspireren door de Marktnieuws van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen