5 Tips voor de mooist gedekte kersttafel

Is Kerst dit jaar bij jullie thuis en/of zit je (misschien niet geheel vrijwillig) in de versiercommissie van het kerstdiner op je werk? Misschien is er tussen jou en je familie wel een stiekeme competitie gaande van beste versiering tijdens de feestdagen? Of moet je compenseren voor het feit dat je toch echt geen zin hebt om mee te koken. Kortom, moet jij met Kerst versieren en ligt de lat erg hoog? Dan ben je precies bij het goede artikel beland!

Gezellige kerstversiering

Hoewel het voor sommigen een natuurlijk talent is om de meest gezellige en verwelkomende versiering uit de kast te trekken, zijn er ook genoeg die helaas niet gezegend zijn met deze eigenschap. Voor degenen die wel wat inspiratie kunnen gebruiken, hebben we vijf tips om er toch wat van te maken. Jouw kersttafel wordt de mooiste!

Maak het Instagram-waardig

Het begint allemaal met een beetje bluffen en niet bang zijn een hoop details tegen het probleem aan te gooien. Mensen voelen zich graag speciaal, dus het is jouw taak dat voor elkaar te krijgen. Met een persoonlijk tintje in je versiering is dat zo gepiept. Tijd voor wat praktische tips dus.

Servetringen

Hoewel onze opa’s en oma’s vroeger misschien dagelijks waarde hechtten aan hun antieke servetringen, gebruiken wij ze bijna nooit meer. Maar met Kerst voegen ze toch echt wel wat toe. Maak ze zelf met een klein kersttakje, een lekker kerstkransje of zelfs je eigen gebakken koekjes. Lees hier hoe!

Het menu

Om de kersttafel een restaurant-gevoel te geven, zorg je voor een menu met sierlijke letters op elk bord. En dan wordt een ‘tomatensaus’ natuurlijk omschreven als ‘Italiaanse saus van oud recept uit Montecassiano met pomodori, zeezout, rode pepers en een takje tijm’. Ook om het menu heen kun je een versiering van wat fancy (hulst)blaadjes leggen voor een mooi restaurant-effect.

Kaarsjes, glitters en sterren

Hoor je het woord Kerst, dan denk je aan lichtjes. Zorg dus voor genoeg kaarsjes op tafel. Dit doet wonderen voor de gezellige sfeer! Strooi ook wat potjes grotere glitters en glitterende sterren over de tafel heen voor dat extra shiny effect.

Lege flessen

Heb je nog lege wijnflessen in huis? Haal de labels eraf en vul ze met led-lampjes. Dit ziet er heel gezellig uit op tafel! Of spuit de lege flessen goud of zilver en gebruik ze als kaarsenhouder. Een goedkope, maar zeer doeltreffende versiering!

Takken op tafel

En voor dat kerstige effect kan de kerstboom natuurlijk ook op tafel niet ontbreken. Knip wat lage takken van je kerstboom en verspreid ze over de tafel. Dat ruikt ook nog eens heerlijk!

Zelf nog tips voor de ultieme versiering tijdens de kerstdagen? Laat het ons zeker weten!

Geniet

Laat je inspireren door de Marktnieuws van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen