Stroopwafels

De Ambachtelijke Wafel

Niets is mooier dan mensen blij te mogen maken!

Renzo Scheffer is de man achter de kraam van de Ambachtelijke Wafel! Nadat hij kortstondig een meubelstoffeerderij met een zakelijke partner had, kwam hij in contact met een stroopwafelbakker die zijn kraam te koop had staan. Ze kwamen destijds niet tot een overeenstemming over de verkoopprijs, maar dat hield hem niet tegen! Hij is twee […]

Lees verder chevron_right

Stroopwafels

Over ons

Renzo Scheffer is de man achter de kraam van de Ambachtelijke Wafel! Nadat hij kortstondig een meubelstoffeerderij met een zakelijke partner had, kwam hij in contact met een stroopwafelbakker die zijn kraam te koop had staan. Ze kwamen destijds niet tot een overeenstemming over de verkoopprijs, maar dat hield hem niet tegen! Hij is twee dagen mee gaan draaien en het werd hem al snel duidelijk dat hier brood in zat. Zijn grootvader (ook marktkoopman) hoorde dit en heeft zonder Renzo’s medeweten een klein verkoopwagentje voor hem aangeschaft. Toen deze voor de deur stond, kon Renzo eigenlijk niet meer terug. Met slechts een paar uur bakervaring stond hij een week later op de markt als zelfstandig stroopwafelbakker met het idee om dit te doen als overbrugging tot iets anders. Dat is inmiddels 25 jaar geleden en nog steeds bakt Renzo de lekkerste verse stroopwafels van Nederland (en ver daarbuiten)!

Wij vroegen Renzo waarom hij denkt dat de mensen speciaal naar zijn kraam komen: “Uiteraard voor de overheerlijke stroopwafels die ik vers bereid. En dan schijn ik in de regel ook best een aardig ventje te zijn. De andere marktondernemers zie ik echt als mijn collega’s.”

Zijn motto: “Niets is mooier dan mensen blij te mogen maken! Dat ik daarvoor mag zorgen, al is het maar voor een klein moment, maakt dat ik het mooiste beroep ter wereld heb!”

 

Op welke markten staan jullie allemaal?

De marktkraam De Ambachtelijke Wafel is te vinden op de volgende markten:

Waar Wanneer
Breestraat
Beverwijk,
Woensdag
9:00 - 17:00
Burg Nielenplein
Heemskerk,
Vrijdag
11:00 - 17:00
Botermarkt
Haarlem,
Zaterdag
9:00 - 16:00
keyboard_arrow_rightToon meer

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen