Ze hadden bij velen van ons als kind een wat negatieve reputatie. Maar die tijd is nu toch wel voorbij. Veel spruitjeshaters zijn ondertussen bekeerd naar spruitjeslovers. En terecht! Dit kleine kooltje is namelijk heel duurzaam, gezond en stiekem ook echt lekker. En als nieuwe oogst binnengekomen op jouw favoriete markt. Spruitjes zitten vol vitamine C en foliumzuur dus een lekkere boost voor onder andere je immuunsysteem.
Maar waarom dan die onterechte negatieve reputatie? Ze zijn al snel niet zo smaakvol als je ze te lang kookt. Voor het ideale spruitje kook je ze maar 4 tot 6 minuten. Maar er is meer met ze te doen dan alleen koken. Ze kunnen namelijk ook een heerlijke nootachtige smaak hebben. Die komt tevoorschijn als je ze een beetje bakt. Bak ze bijvoorbeeld in wat boter met peterselie, parmezaan en spekjes. Of roerbak ze even met wat chilipeper, knoflook en gember. Heerlijk voor door bijvoorbeeld een salade. Of in een dampende pan stamppot. De spruit is namelijk een echte wintergroente. We oogsten hem de hele herfst en winter door. Hij doet het immers prima in het koude weer. We telen hem vooral in Engeland, Nederland, Belgiƫ en Frankrijk.
Op jouw favoriete markt liggen deze versgeoogste echt Hollandse wintergroenten vanaf deze week voor je klaar!
Geniet
Laat je inspireren door de Producten van de markt.