Rendang is een Indonesisch stoofgerecht. En heerlijk op een frietje. Zie het als een variatie op het Vlaamse frietje stoofvlees of het Limburgse frietje zuurvlees. Verrukkelijk in de herfst of op een gure winteravond. Een echt hartverwarmend gerecht!
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 2 uur
Ingrediënten voor 4 personen
900 g rib runderlappen
4 el rijstolie
4 uien
2 tenen knoflook
2 stengels citroengras
200 g boemboe rendang
400 ml kokosmelk
200 ml water
2 bosuien
700 g ovenfrieten
50 ml ketchup
150 ml mayonaise
2 el citroensap
1 el mosterd
1 el gedroogde dille
1 tl kurkuma
peper en zout
Bereiding
- Snijd de runderlappen in stukjes van 2 bij 2 cm en bestrooi met peper en zout. Braad de stukjes vlees aan in de helft van de olie. Als dit teveel vlees is voor de grote van de pan, doe het dan in twee keer. Haal het vlees uit de pan, maar laat het bakvet erin.
- Fruit in het bakvet de gesnipperde ui en knoflook aan. Voeg dan de boemboe toe en bak mee voor 5 minuten. Dan kan het vlees er weer bij, samen met de gehalveerde stengels citroengras, de kokosmelk en het water. Breng aan de kook en laat dan 1,5 uur op een laag vuur pruttelen.
- Na anderhalf uur kan de deksel van de pan en laat je het nog een half uur op staan. Haal de stengels citroengras uit de rendang. Ondertussen kan je de frieten bereiden volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Maak er een frisse saus bij: meng de mayonaise met het citroensap, de mosterd, dille, kurkuma en ketchup. Snijd de bosui in kleine ringen.
- Verdeel de frieten en rendang over de borden en maak af met de saus en bosui.
Eet smakelijk!
Geniet
Laat je inspireren door de Recepten van de markt.